Da li prevelika upotreba kozmetike oštećuje kožu: Ovi simptomi ukazuju na preopterećenost kože

3 min. čitanja

Korištenje previše kozmetike može imati negativne posljedice na našu kožu. Umjesto da riješi probleme kože, previše proizvoda može zapravo pogoršati stanje kože. Stoga je važno prepoznati simptome koji ukazuju da je koža preopterećena kozmetičkim preparatima.

Jedan od simptoma preopterećene kože je crvenilo i perutanje. Nepravilna upotreba kozmetičkih proizvoda može dovesti do toga da koža postane crvena, peruta se i čak svrbi. Uzrok ovome može biti upotreba previše proizvoda istovremeno ili pogrešno kombiniranje proizvoda. Važno je slijediti upute na pakiranju i koristiti manje agresivna sredstva za njegu.

Još jedan simptom preopterećene kože je sjajna koža koja nije masna kada je dodirnete. Ovo može biti znak da pretjerujete s proizvodima za piling. Pilinzi su važni za uklanjanje mrtvih stanica kože, ali neke stanice na površini trebaju ostati radi zaštite. Stoga treba smanjiti broj pilinga i koristiti manje agresivna sredstva za čišćenje.

Ako vam koža odjednom postane previše masna, možda ćete biti iskušeni da kupite proizvode za matiranje. Međutim, takva aktivna njega može dovesti do toga da koža postane previše suha i započne proizvodnju još više sebuma. Bolje je smanjiti količinu proizvoda koji se koriste za borbu protiv masnoće kože.

Prekomjerna upotreba kozmetike za akne također može imati negativne posljedice. Ovi proizvodi često su agresivni i mogu isušiti kožu, što može dovesti do pojave novih akni. Treba imati na umu da većina tretmana za akne ne pokazuje rezultate odmah, već tek nakon nekoliko tjedana upotrebe. Dakle, dodavanje još više proizvoda neće riješiti problem.

Prekomjerna njega kože može također dovesti do osjećaja zatezanja kože. To može dovesti do pojave bora i pojačane proizvodnje sebuma. Stoga je važno koristiti blaža sredstva za čišćenje kože.

Da biste pojednostavili svoju dnevnu rutinu njege kože, možete smanjiti broj proizvoda i koristiti samo jedan proizvod za čišćenje, hidratantnu kremu i kremu za sunčanje. Ako želite promijeniti rutinu, dodajte samo jedan novi proizvod i koristite ga dvije nedjelje prije dodavanja sljedećeg proizvoda.

U zaključku, previše kozmetike može oštetiti našu kožu. Važno je prepoznati simptome preopterećene kože i prilagoditi rutinu njege kože prema tim simptomima. Manje je više kada je u pitanju njega kože.

Podijeli ovaj članak