Isak potvrdio: FUP preuzima Sky predmete od Tužilaštva BiH – Spremni smo za istragu

1 min. čitanja

Federalna uprava policije preuzima Sky predmete od Tužilaštva Bosne i Hercegovine, objavio je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Ova odluka je rezultat dogovora koji je postignut između ministra i postupajućeg državnog tužioca. Preuzimanje predmeta odnosi se na sve slučajeve koji se tiču Federacije BiH.

Ministar Isak je istakao da je svestan izazova koji dolazi sa hvatanjem u koštac sa velikim organiziranim kriminalnim grupama, ali je naglasio da je policija spremna za taj zadatak. Trenutno se formiraju novi istražni timovi koji će biti u potpunosti opremljeni i sposobni za izvršavanje svih zadataka.

Osim toga, ministar je najavio da će policija Republike Srpske preuzeti predmete koji se odnose na taj entitet. Ova suradnja između entiteta ima za cilj efikasniju borbu protiv organiziranog kriminala i jačanje vladavine prava u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Odluka Federalne uprave policije da preuzme ovu odgovornost pokazuje angažman i volju vlasti da se nose s kriminalom. Za očekivati je da će ova inicijativa rezultirati većom sigurnošću građana i smanjenjem kriminaliteta u zemlji.

Podijeli ovaj članak