Zrinjski zapanjujućim preokretom započeo odbranu titule

2 min. čitanja

Zrinjski pobjeđuje GOŠK u prvom meču sezone i upisuje prve bodove

Prvi ovosezonski meč u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrao je mostarski Zrinjski protiv GOŠK-a. Aktuelni prvak naše zemlje je krenuo u odbranu titule sa sigurnom pobjedom.

Utakmica je odigrana na stadionu Pod Bijelim brijegom, iako su klubovi zamijenili domaćinstvo. Iako su gosti prvi stigli do prednosti preko igrača Musulina u 30. minuti, ta prednost nije dugo trajala.

Domaći fudbaleri su kao da su se naljutili nakon primljenog gola, i već sedam minuta kasnije uspjevaju poravnati rezultat. Bilbija je bio precizan iz penala i donio izjednačenje Zrinjskom.

U 43. minuti Bilbija je ponovo bio na pravom mjestu i postigao gol za preokret. To je najavilo još jednu sjajnu golgetersku sezonu za ovog igrača.

Dugo se rezultat na semaforu nije mijenjao, sve do 74. minute kada je Malekinušić postavio konačan rezultat utakmice. Zrinjski je slavio sa 3:1 nad GOŠK-om.

Ovo je bio prvi meč za tim Krunoslava Rendulića u novoj sezoni, i već su ostvarili prve bodove. Sa druge strane, GOŠK je nakon četiri odigrane utakmice ostao na četiri osvojena boda.

Zrinjskom sledi novi izazov već u četvrtak kada ih očekuju evropske obaveze. Kao prvak BiH, Zrinjski će gostovati u Linzu kod LASK-a, u prvom meču play-offa Evropske lige.

Ova pobjeda protiv GOŠK-a je odličan uvod u evropske mečeve, a mostarski tim će sigurno dati sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat i prošli u narednu rundu takmičenja.

Podijeli ovaj članak