BiH propustila šansu za kvalifikacije za Olimpijske igre nakon izgubljene utakmice protiv Poljske

4 min. čitanja

Razočarani Zmajevi: Poraz od Poljske ostavio Bosnu i Hercegovinu bez plasmana na Olimpijske igre

Suspense u finale kvalifikacija za Olimpijske igre

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je tijesni poraz u infarktnom finalu protiv selekcije Poljske rezultatom 76:72. Ovaj rezultat eliminirao je BH tim iz daljnjeg natjecanja, ostavljajući ih bez plasmana na Olimpijske igre. Utakmica se odigravala u dobro poznatoj Areni Gliwice gdje su iskusni poljski igrači uspjeli držati prednost i na kraju ostvariti pobjedu.

Tijekom prvog dijela susreta, ekipa Poljske i Bosne i Hercegovine smjenjivale su se u vodstvu. Statistike pokazuju da je BH tim bio u prednosti 09:47 minuta, dok su Poljaci imali vodstvo 07:40 minuta. Ova ravnopravnost u prvom dijelu utakmice nagovještavala je napetost i izjednačenost koja se razvila tijekom čitavog susreta.

Prva četvrtina završila je neriješeno 23:23, a Zmajevi su u tom periodu igre držali najveću prednost sa 19:16. U drugoj četvrtini, obje ekipe su se nadmetale poen za poen. Poljaci su na kraju postigli 17 poena, dok su Zmajevi postigli 16. Prvo poluvrijeme završilo je prednošću Poljske 40:39.

U prvom poluvremenu, Sokolowski je bio ključni igrač za domaću ekipu, postigavši 14 poena. Kod Zmajeva, Lazić i Nurkić postigli su po 10 poena. Tijekom prvih 20 minuta utakmice, Zmajevi su uspjeli realizirati šest trica iz 16 pokušaja, dok su Poljaci uspjeli postići pet trica iz 19 pokušaja.

Početak drugog poluvremena obilježio je Atić sa šest poena, dok je Lazić postigao tricu koja je Bosnu i Hercegovinu dovela u vodstvo 48:46 na pet minuta do kraja treće četvrtine. Treća četvrtina završena je rezultatom 15:14 u korist BH ekipe, a na ulasku u posljednjih 10 minuta, obje ekipe su bile izjednačene – 54:54.

Zmajevi su na šest i po minuta prije kraja imali vodstvo od četiri poena – 62:58, nakon što je Garza postigao četiri uzastopna poena. Međutim, Sokolowski je postigao trojku izjednačivši rezultat na 64:64 na 4:25 do kraja utakmice.

Dvije minute prije kraja, Poljska je ponovno povela sa dva poena prednosti – 70:68, a na 1:30 do kraja, trica Lazića dovela je Bosnu i Hercegovinu u vodstvo 71:70.

Pluta je pogotkom iz slobodnih bacanja na 40 sekundi do kraja, odveo Poljsku na vodstvo od 73:71. Potom, Nurkić nije uspio realizirati napad za BH ekipu, te je napravio peti prekršaj. Ponitka je na 25 sekundi do kraja pogodio jedno od dva slobodna bacanja za povećanje prednosti Poljske na 74:71.

Musa nije bio precizan u posljednjim trenucima utakmice, dok je ekipa Bosne i Hercegovine napravila prekršaj nad Ponitkom. Nažalost, Ponitka nije uspio realizirati oba slobodna bacanja, ali je Poljska ipak sačuvala minimalnu prednost od tri poena.

Ponitka je pravio prekršaj nad Garzom na 3,7 sekundi do kraja utakmice. Garza je pogodio jedno, a promašio drugo bacanje, te je rezultat iznosio 74:72 za Poljsku. U posljednjim trenucima utakmice, Poljska je postigla još dva poena, postavljajući konačan rezultat na 76:72.

Sveukupno, utakmica je pružila mnogo napetosti i neizvjesnosti. Čestitke ekipi Poljske na ostvarenoj pobjedi, a Zmajevima želimo puno uspjeha i sreće u budućim natjecanjima.

Podijeli ovaj članak