Tropska oluja Hilari: Pod nadzorom 26 miliona ljudi

1 min. čitanja

Američki meteorolozi najavljuju dolazak uragana Hilari

Američki meteorolozi saopÅ”tili su da je uragan Hilari, koji se kreće ka pacifičkoj obali Meksika, oslabio, ali da i dalje može da izazove poplave i ugrozi ljudske živote.

Uragan Hilari brzo slabi pre nego Ŕto stigne do južne Kalifornije

Uragan prate vjetrovi brzine do 175 kilometara na sat i kategorisan je kao oluja druge kategorije, saopŔteno je iz Nacionalnog centra za uragane (NHC), prenio je BBC.

NHC je objavio izvjeÅ”taj u kojem se kaže da uragan prate jake kiÅ”e u djelovima meksičkog poluostrva Donja Kalifornija i na jugozapadu SAD, ali Hilari cĢe oslabiti i prerasti u tropsku oluju prije nego Å”to stigne do južne Kalifornije.

U svom najnovijem ažuriranju, NHC je saopŔtio da se uragan trenutno nalazi otprilike na 459 kilometara jugoistočno od Punta Eugenia, najzapadnije tačke u Baja Kaliforniji.

“Čini se da Hilari brzo slabi”, rekao je Džon Kangialosi, viÅ”i specijalista za uragane u NHC, prenijela je novinska agencija AsoÅ”iejted pres.

U petak je američki predsjednik Džozef Bajden rekao da Federalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama (Fema) ima “unaprijed spremno osoblje i zalihe u ugroženom regionu”.

Podijeli ovaj članak