Guardiola: Htio sam dovesti Maguirea, ali nisam smatrao da je cijena realna

2 min. čitanja

Maguire odbio prelazak u West Ham zbog ponuđene plate

Harry Maguire je ovog ljeta privukao pažnju mnogih klubova, ali ipak je ostao član Manchester Uniteda. Jedna od ponuda koju je dobio dolazila je od West Hama, ali Maguire nije bio zadovoljan ponuđenom platom i odlučio je ostati na Old Traffordu.

Član Uprave Uniteda pristao je na ponudu od 40 miliona eura koju je klub iz Londona uputio za Maguirea. Međutim, ova ponuda nije bila dovoljna da Maguire pristane na prelazak u West Ham. Nije bio zadovoljan ponuđenom platom i odlučio je ostati u Manchester Unitedu.

Očekivalo se da će West Ham biti jedini klub koji je zainteresovan za Maguirea, s obzirom na njegove nedavne greške koje su postale predmet šprdnje u Engleskoj. Međutim, trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, otkrio je da je i njegov klub imao interes za dovođenje ovog defanzivca.

“Željeli smo dovesti Maguirea, ali nismo ga kupili jer smo smatrali da je cena previsoka. Imali smo interes i za druge igrače kao što su Cucurella i Alexis Sanchez, ali nismo želeli platiti više nego što smatramo da je realno”, izjavio je Guardiola uoči jedne utakmice svog tima.

Guardiola nije precizirao da li je njegov interes za Maguirea bio ovog ljeta ili kada je igrač prelazio iz Leicester Cityja u Manchester United, ali je istakao da bi prelazak ovog defanzivca u City izazvao veliku pažnju javnosti.

Maguire je jedan od najtalentiranijih defanzivaca u Engleskoj i nije ni čudo da je privukao pažnju nekoliko klubova tokom ljeta. Ostaje da se vidi da li će se neki od njih probiti kroz pregovore sa Unitedom i dovesti ovog igrača u svoje redove.

Podijeli ovaj članak