Adrijana Lima opušteno prošetala: Moj je oblik tijela u promjeni

3 min. čitanja

Adrijana Lima u opuštenoj kombinaciji na Svetskom prvenstvu u fudbalu za žene

Adrijana Lima, jedan od FIFA ambasadora, trenutno boravi u Sidneju povodom Svetskog prvenstva u fudbalu za žene. Kao redovan gost na utakmicama, zvezda je privukla pažnju paparaca dok se šetala ulicama australijske metropole u opuštenoj i ležernoj kombinaciji, koju retko imamo priliku da je vidimo u javnosti.

Ova slavna Brazilka, koja je jedan od najpoznatijih i najcenjenijih Viktorijinih anđela, više nije toliko angažovana profesionalno. Posvetila se porodici i majčinstvu, ali se često pojavljuje na različitim javnim događajima.

Adrijana Lima je ovog puta prošetala u uskim teget pantalonama, patikama, pamučnoj majici i tamnoj, širokoj jakni u sportskom fazonu. Bila je odlično raspoložena i širom se osmehivala, iako je imala minimalno šminke i najjednostavniju frizuru. Izgledala je veoma lepo i opušteno, pa su je paparaci zabeležili u tim trenucima.

Međutim, Adrijana Lima se poslednjih meseci suočava sa glasnim i oštrim kritikama dela javnosti u vezi svog fizičkog izgleda. Mnogi tvrde da ne izgleda kao pre, te da je očito nešto uradila sa licem što nije donelo očekivane rezultate. Takođe, dobila je niz komentara o svojoj liniji, pri čemu mnogi tvrde da se ugojila i da je to ostavilo traga na njenom izgledu.

Smatramo da su takve opaske prilično surove i uvredljive, posebno imajući u vidu da je Adrijana Lima prošle godine u septembru rodila svoje treće dete i da još uvek ima postporođajnu figuru. Lepa Brazilka, bivša supruga košarkaša Marka Jarića, istakla je da se trudi da prihvati promene na svom telu i da je teže skinuti kilograme u 40-im godinama i posle tri porođaja.

“Borim se sa tim da prihvatim kako moje telo sada izgleda. Svakog dana moram da podsećam sebe: ‘Slušaj, prihvati ko si. Prihvati svoje telo’. Moje telo je telo u tranziciji jer sam dobila bebu. Dakle, upravo sam donela novi život na svet. To je veliki blagoslov. Svako telo ima drugačiju reakciju na trudnoću i period posle trudnoće. Tako da moram da vežbam svaki dan, moram da praktikujem i prihvatanje promena. Svaki dan se borim sa tim. Svaki dan moram da podsećam sebe da sam samo čovek. Tu i tamo imam neke nesigurnosti. Isto tako, svaki dan učim nove stvari. S godinama, vaše telo ne reaguje isto kao i pre. Ali, to je u redu. Učim”, izjavila je Adrijana Lima za magazin “People” u aprilu.

Adrijana Lima je primer kako žene treba da prihvate i vole svoja tela, bez obzira na promene kroz koje prolaze. Njeno učešće na Svetskom prvenstvu u fudbalu za žene kao FIFA ambasadora i prisustvo na javnim događajima svakako su inspiracija mnogim ženama širom sveta.

Podijeli ovaj članak