Krenuli iz Hrvatske prema Berlinu: Policija reagovala jer je porodica u autu vozila janje (jagnjadi)

2 min. čitanja

Salzburška policija spašava mlado jagnje pronađeno u automobilu

Salzburškoj policiji su dojavili prolaznici da u ulici Schwarzstrasse u automobilu jagnje glasno bleji.

Policija je odmah intervenirala i otkrila da se na stražnjem sjedištu automobila njemačkih registarskih oznaka nalazi mlado jagnje. Jagnje je bilo smješteno u improviziranom krevetu od kutije, s dekicom i malo sijena.

Vlasnik vozila je povjerio brigu o jagnjetu konobarici

Vlasnik vozila je konobarici obližnjeg ugostiteljskog objekta povjerio brigu o jagnjetu jer je ona trebala paziti na životinju dok je on bio u posjeti lutkarskom kazalištu. Policija je obavijestila vlasnika vozila o situaciji i utvrdila činjenično stanje.

Vlasnik je objasnio da je dobio jagnje u Hrvatskoj koje je ovca odbacila 7. jula. Želio je ponijeti jagnje kući nakon posjete Salzburgu kako bi ga dalje uzgajao na svojoj farmi zbog ljubavi porodice prema životinjama. Jagnje je tijekom transporta uvijek sjedilo u sredini između djece, koja su je držala, prema navodima kroativ.at.

Jagnje će biti prebačeno u karantenu

Policija je obavijestila veterinarske službe o slučaju. Službeni veterinar, zajedno s državnim veterinarom, utvrdio je kršenje propisa o prijevozu životinja i karanteni. Jagnje po imenu “Chili” bit će predano organizaciji za dobrobit životinja na potrebne veterinarske preglede i četiri sedmice karantene. Nadležna tijela su također obaviještena o cijelom slučaju.

Nakon što se dobiju rezultati testova i nakon isteka karantene, 49-godišnjak i njegova porodica će moći preuzeti “Chili” od organizacije za dobrobit životinja i profesionano ga prevesti u Berlin.

Podijeli ovaj članak