Xavija iznenađen pitanjem novinara: Fati u Real Madrid? Ozbiljno?

3 min. čitanja

Xavi: Ansu Fati je sadašnjost i budućnost Barcelone

Aktuelni prvak Španije, Barcelona, otvorila je sezonu La Lige remijem 0:0 protiv Getafea prošlog vikenda. Sada se ekipa pod vođstvom trenera Xavija Hernandeza priprema za novi izazov u ligi. U nedjelju navečer, Barcelona će dočekati Cadiz u utakmici koja će se održati na Olimpijskom stadionu u Barceloni, jer je legendarni Camp Nou trenutno u procesu renovacije.

Na konferenciji za medije, Xavi je najavio ovaj susret s Cadizom, ali je dobio i neočekivano pitanje. Španski mediji već neko vrijeme šuškaju o mogućem transferu jednog od najvećih talenata Barcelone, Ansu Fatija, u Real Madrid.

Jedan od novinara je predočio ovu informaciju Xaviju, što ga je iznenadilo. Nakon trenutka iznenađenja, Xavi je odlučio jasno iznijeti svoj pogled na situaciju.

“Ansu u Madridu? Šališ se? Već sam jednom dao izjavu o njemu prošle sedmice. On je sadašnjost i budućnost našeg kluba, to svima mora biti jasno. Sve te priče o njemu su prazne priče, ne razumijem o čemu se radi. Nadam se da će sada te priče prestati. Ansu pripada Barceloni i računamo na njega”, poručio je Xavi.

Jasno je da Xavi vidi Ansu Fatija kao vitalnog dijela ekipe i da cijeni njegov potencijal. Mladi napadač već je pokazao iznimne talente i sposobnosti na terenu, a pripadnost Barceloni je nešto što se ne dovodi u pitanje.

Xavi je sada poslao jasnu poruku svim zainteresiranim stranama i ponovio da Barcelona ima planove s Ansu Fatijem. Očekuje se da će ovaj talentirani nogometaš samo nastaviti napredovati u budućim sezonama i postati ključni igrač za klub.

Dok se transfer glasine mogu pojaviti u medijima, Xavi i Barcelona su odlučni u svojoj namjeri da zadrže Ansu Fatija na Camp Nou. Njegov potencijal i entuzijazam trebaju biti usmjereni na postizanje uspjeha s timom.

Dok čekamo utakmicu između Barcelone i Cadiza, jasno je da torcida može računati na Ansu Fatija kao jednog od glavnih igrača u ekipi. Xavi vidi njegovu vrijednost i talenat, i sigurno će mu pružiti veliku podršku u ostvarenju svih ciljeva.

Nema sumnje da će svi oči biti uprte u Ansu Fatija na Olimpijskom stadionu u nedjelju navečer. Njegovi nastupi i uspjesi u dresu Barcelone mogli bi odlučivati o rezultatima ekipe i donijeti im željene trofeje.

Kroz sve spekulacije i priče o mogućim transferima, Xavi je stavio točku na i i jasno izrazio stav Barcelone. Ansu Fati je ključni igrač za klub, i svi se nadaju da će ostati tako i u budućnosti.

Podijeli ovaj članak