Kako smo porazili Izraelce prije osam godina – neka se večeras ponovi!

3 min. čitanja

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine vraća se na teren protiv Izraela nakon šest godina

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odmjeriti snage sa Izraelom, prvi put nakon 2015. godine. Nakon dugačke pauze, “Zmajevi” imaju priliku da se ponovno susretnu sa jakim protivnikom i pokušaju ostvariti pobjedu.

Posljednji put kada su se sastali sa Izraelcima bilo je na Eurobasketu 2015. godine. Iako je naš tim tada nastupio u oslabljenom sastavu, uspjeli su zabilježiti pobjedu nad Izraelom. Taj meč ostao je u pamćenju naših navijača, jer su “Zmajevi” pokazali hrabrost i upornost bez obzira na teške okolnosti.

Oslabljeni neigranjem Mirze Teletovića i Nihada Đedovića, naš tim je smatran totalnim autsajderom u grupi u kojoj su se nalazile selekcije Izraela, Rusije, Finske, Poljske i Francuske. Međutim, uprkos tome, Bosna i Hercegovina je uspjela ostvariti pobjedu protiv Izraela.

Utakmica je bila izuzetno dramatična, s Izraelcima koji su u jednom trenutku imali prednost od 15 poena razlike u trećoj četvrtini. Međutim, naš tim se nije predavao i na krilima Alexa Renfroea i Elmedina Kikanovića uspio se vratiti u meč i na kraju ostvariti pobjedu.

Ova utakmica ostala je u gorakom sjećanju navijačima Izraela, a nadamo se da će ista situacija biti i večeras. Bosanska košarkaška reprezentacija ima priliku da ponovno pokaže hrabrost, vjeru i borbenost protiv vrsne ekipe Izraela.

Ponovno okupljanje ovih dvaju timova nakon šest godina donosi veliku napetost i uzbuđenje među navijačima. Očekujemo da će se “Zmajevi” boriti hrabro i dati sve od sebe da ostvare pobjedu.

Utakmica će se odigrati večeras, a ova prilika da se susretnu dvije reprezentacije pruža nam mogućnost da se sjetimo tog historijskog susreta prije osam godina. Izazov je pred našim košarkašima, ali vjerujemo da će uspjeti i ponovno obradovati naše navijače.

Pogledajte kako je izgledala ta izuzetno napeta i neizvjesna utakmica prije osam godina u prilogu:
[h2]Link na video[/h2]

Neka najbolji tim pobijedi večeras, a neka se hrabrost i ponos naših košarkaša prenesu na sve nas koji s nestrpljenjem iščekujemo ponovni susret ove dvije selekcije.

Podijeli ovaj članak