Danas je deseta godišnjica požara u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, fotografije i scene koje se pamte

1 min. čitanja

Danas je desetogodišnjica požara u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Ni dan danas se ne zna šta se konkretno desilo, kako je požar izbio, da li je podmetnut ili je izazvan prostim ljudskim nemarom.

Požar u Kantonalnoj bolnici ‘dr. Irfan ljubijankić’, krajiško zdravstvo bacilo je na koljena, svi mediji u državi i regionu izvijestili su o ovoj nesreći.

Svi smo u nevjerici gledali kako vatrena stihija guta dijelove bolnice i krova. Vatrogasci sa svih strana su se pridružili bihaćkim kolegama kako bi ugasili požar, sačuvali živote pacijenata i zaposlenika Bolnice. U tome su i uspjeli.

Zna se da za taj događaj niko nije optužen, pa čak ni osumnjičen. Bihaćka bolnica sagrađena je pedesetih godina prošlog vijeka, nekoliko puta je obnavljana, nikad u kompletu već po odjelima. Tako je i danas. Bolja situacija bi trebala biti u narednim godinama, jer se konačno novac dobijen od Federalne vlade za finansijsku konsolidaciju ove zdravstvene ustanove preusmjerava na poboljšanje kapaciteta. Do sada su se samo plaćali dugovi dobavljačima.

.

Podijeli ovaj članak