Kamionom pregazio ženu dok je spavala na odmorištu, navodno mislio da je vreća

2 min. čitanja

Neuobičajena saobraćajna nesreća desila se sinoć blizu tri sata nakon ponoći na odmorištu autoceste kod Slavonskog Broda u Hrvatskoj, kada je teže povrijeđena državljanka Turske pošto je na nju “naletio” vozač kamiona s poluprikolicom.

U nesreći je teško stradala 47-godišnja državljanka Turske. Na nju je naletio 35-godišnji državljanin Hrvatske, upravljajući kamionom s poluprikolicom.

Policija je saopćila da je 35-godišnji vozač, državljanin Hrvatske, zbog neprilagođene brzine u zavoju točkovima poluprikolice prešao preko tijela 47-godišnjakinje koja je ležala na cesti.

Njoj je pružena ljekarska pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Policija je protiv vozača podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela izazivanja saobraćajne nesreće, ali su i od žene naplatili novčanu kaznu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama.

Kako piše Index.hr, kamion je pregazio Turkinju dok je spavala na cesti na odmorištu kod benzinske pumpe. Žena je odmarala na proputovanju, a vozač kamiona je nije uočio dok se kamionom kretao po odmorištu. Nakon nesreće rekao je da je, s obzirom na to da je bio mrak, mislio da se radilo o vreći.

Na sreću, vozač kamiona je samo zadnjim točkom prikolice pregazio ženu. Jedna noga joj je slomljena, a ozlijeđen joj je i kuk, ali bi za nekoliko dana trebala biti otpuštena iz bolnice. 

Podijeli ovaj članak