Teška saobraćajna nesreća u Bosanskoj Krupi, teško povrijeđen 38-godišnji motociklista

1 min. čitanja

U nedavnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M14.2, tačnije u mjestu Risova Greda u Bosanskoj Krupi, jedan motociklista iz Njemačke je pretrpio ozbiljne povrede. Nesreća se desila kada je B.S. (38) izgubio kontrolu nad motociklom i sletio s kolovoza.

Prema izvorima, motociklista je prevezen u Kantonalnu bolnicu gdje su mu ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. Detalji o njegovom stanju nisu otkriveni, ali se pretpostavlja da su povrede ozbiljne s obzirom na okolnosti nesreće.

Istraga koja je pokrenuta povodom ove nesreće ukazuje na neprilagođenu brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu kao glavni uzrok nesreće. Magistralni put M14.2 poznat je po svojim krivudavim dionicama i promjenljivim uslovima vožnje, stoga je važno da vozači budu posebno oprezni prilikom prolaska kroz ovo područje.

Ova nesreća još jednom podsjeća vozače na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa i vožnju prilagođavanja uslovima puta. Bez obzira na iskustvo vozača ili vrstu vozila kojom se upravlja, sigurnost treba biti uvijek na prvom mjestu.

Podijeli ovaj članak