NAJAVA TAKMIČENJA: Od 23. do 25. juna “Potraga za kraljicom Une 2023”

4 min. čitanja

Ribolovci iz Bosne i Hercegovine i inostranstva imaju razlog za uzbuđenje jer se približava jedno od najprestižnijih ribolovnih takmičenja – “Potraga za kraljicom Une”. Ovo internacionalno tradicionalno takmičenje u ribolovu na mladicu će se održati od 23. do 25. juna, tokom petka, subote i nedelje.

Takmičenje je otvorenog tipa, što znači da svi ribolovci, bez obzira da li dolaze iz BiH ili inostranstva, mogu da se prijave i takmiče. Ovo je izvanredna prilika da se ribolovci okupe, pokažu svoje veštine i uživaju u druženju sa kolegama iz cijelog regiona.

Propozicije takmičenja su slijedeće:

1. Lovi se isključivo vještačkim mamcima minimalne dužine 10 cm.

2. Svi učesnici takmičenja moraju ponijeti prihvatac/meredov/sak odgovarajuće veličine za ribolov mladice. Bez meredova, takmičar neće moći učestvovati na takmičenju. Takođe, obavezno je fotografisanje ulova, a samo uslikani ulovi će se bodovati. Učesnici će sami vršiti fotografisanje svog ulova, stoga je preporučljivo da sa sobom ponesu kvalitetni aparat ili mobilni telefon.

3. Organizator će za ovu priliku obezbijediti posebnu opremu na kojoj će biti jasno označene dimenzije i mjere.

4. Na varalicama/mamcima dozvoljene su trokuke bez kontrakuke.

5. Takmičari će, kao i obično, loviti 2 večeri. Prva noć lova je 23. na 24. juni. Lovi se uz upotrebu čamca (lađe) i sa obale uz prisustvo sudije/vodiča. Nakon završetka takmičenja petkom, rezultati će biti sumirani, organizovaće se večera u restoranu Alga, a zatim će se odmoriti do sutrašnjeg lova (subota-nedelja).

6. Nakon završetka lova subotom, pristupiće se računanju rezultata i proglašenju pobjednika. U nedelju će biti organizovan svečani ručak i uručenje nagrada.

7. Organizator će obezbijediti vodiče koji će istovremeno biti i sudije, kao i unske lađe (čamce).

Kotizacija za učešće na takmičenju iznosi 200,00 KM ili 100,00 €. Imajte na umu da je broj mjesta ograničen, stoga požurite s prijavom.

Uplate kotizacije će se primati do 22. juna (četvrtak do 12:00h) ili do popune broja takmičara do maksimalnog broja od 49. Važno je napomenuti da transakcija novca iz inostranstva obično traje od 3 do 5 radnih dana, prema informacijama iz banke.

Uplata kotizacije se neće moći izvršiti na licu mjesta. Osim učešća na takmičenju, kotizacijom će biti obezbijeđeni obroci u restoranu Alga.

Za uplate iz inostranstva, koristite sljedeće podatke:

BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
DETAILS OF BENEFICIARY
ADDRESS: ZMAJ OD BOSNE BB SARAJEVO BIH
IBAN CODE: BA391610350018650038
FULL BENEFICIARY NAME: UDRUZENJE SPORTSKIH RIBOLOVACA
FULL BENEFICIARY ADDRESS: MARŠALA TITA BB

Za takmičare koji se nalaze u pograničnom području Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uplate se mogu izvršiti na KM žiro račun u Raiffeisen banci Bos. Krupa USR “Krušnica” broj: 1610350018650038, s naznakom “Uplata za takmičenje Potraga za kraljicom Une 2023”.

Nagrade ovogodišnjeg takmičenja su zaista impresivne. Kao i prethodnih godina, “Potraga za kraljicom Une” će zadržati epitet takmičenja s najvećim nagradnim fondom, čija ukupna vrijednost prelazi 3.000 KM. Prvo mjesto donosi novčanu nagradu od 1.000 eura, kao i graviranje imena pobjednika na Pehar potrage za Kraljicom Une. Drugo i treće mjesto će biti nagrađeni ribolovnom opremom, koju obezbjeđuju sponzori.

Ovo je pravo vrijeme da se prijavite za učešće na takmičenju. Uplate će se primati do 22. juna, stoga ne propustite ovu sjajnu priliku. Za prijavu takmičara možete se obratiti sekretaru udruženja na broj telefona +38761892251 (dostupan Viber) ili putem e-maila: info@usrkrusnica.ba.

Svi ljubitelji ribolova imaju razloga za uzbuđenje jer se bliži “Potraga za kraljicom Une 2023”. Ne propustite ovo izvanredno takmičenje, koje će vam pružiti nezaboravno iskustvo ribolova i druženja s vrhunskim ribolovcima iz različitih krajeva svijeta.

Podijeli ovaj članak