Ma bravo: Dodik se pohvalio kako je sa Putinom razgovarao duže od sat vremena

1 min. čitanja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao je press konferenciju na kojoj je govorio o njegovoj posjeti Rusiji. Nije propustio priliku da se pohvali kako je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao duže od sat vremena.

– Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čovjeka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika, rekao je Dodik.

Dodao je da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da visoki predstavnik Christian Schmidt nametne određena rješenja ovom entitetu u vezi državne imovine.

– Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta – jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost. Moram da kažem da je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razumije situaciju i RS neće ostati sama, poručio je Dodik.

Ocijenio je da je Rusija uvijek čula glas koji dolazi iz RS-a te je “jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu”.

Podijeli ovaj članak