Retro-vikend/Call of Duty 2: Temelj serijala u čijoj sjeni se nalazi većina kasnijih nastavaka

5 min. čitanja

Call of Duty 2 je pucačina iz prvog lica koju je razvila tvrtka Infinity Ward, a izdala Activision 2005. godine. Igra se odvija tokom Drugog svjetskog rata i prati nekoliko kampanja iz različitih perspektiva, uključujući savezničku kampanju u Africi i kampanju sovjetske Crvene armije na istočnom frontu.

Igra nudi igračima intenzivno iskustvo ratovanja s autentičnim oružjem, opremom i lokacijama, što doprinosi visokoj razini realizma i uvjerljivosti igre. Igrači preuzimaju ulogu vojnika u skupinama ili samostalno i moraju se boriti protiv neprijateljskih snaga u različitim scenarijima, uključujući gradove, šume i pustinje.

Snaga je u multiplayeru

Call of Duty 2 je igra dizajnirana da se osjećate kao da ste samo mali dio nečeg većeg. Protagonisti su samo vojnici koji rade svoj posao i uvijek su u pratnji drugih vojnika, prijateljski AI. Unatoč tome što morate sami ispuniti sve ciljeve, ništa ne radite sami. Često je mudro ostati sa svojom ekipom i previše zalutati može dovesti do smrti. I prijateljska i neprijateljska AI su adekvatna. Trče okolo, pucaju i ubijaju jedni druge, a prijateljske utakmice mogu odvratiti neprijatelje od ciljanja na vas. Također vam se s vremena na vrijeme ispreče na putu što može biti neugodno i postaje problematičnije u uskim prostorima.

Multiplayer u Call of Duty 2 je tamo gdje ovaj serijal nudi najveću zabavu još od svojih početaka. On igračima nudi nekoliko različitih načina igranja, što doprinosi raznolikosti i dugotrajnosti igre. Neki od najpopularnijih multiplayer modova uključuju Deathmatch, Team Deathmatch, Search and Destroy i Capture the Flag.

Jedna od zanimljivih značajki multiplayera u Call of Duty 2 je sistem napredovanja koji se temelji na iskustvenim bodovima koje igrači dobivaju za ubijanje protivnika i ostvarene uspjehe u igri, što je bilo gotovo revolucionarno u to vrijeme. Što više iskustva igrači skupljaju, to mogu otključati različite značke, oružja i dodatnu opremu koja može poboljšati njihovu sposobnost u igri.

Sveukupno, multiplayer u Call of Duty 2 nudi zabavno i intenzivno iskustvo koje je doprinijelo popularnosti igre i serije kao cjeline. Sa širokim rasponom modova igre i mogućnosti prilagođavanja, multiplayer u Call of Duty 2 pruža igračima dugotrajnost i ponovljivost koja je ključna za uspjeh svake multiplayer igre.

Vizuelni identitet

Jedna od najvećih prednosti igre je grafički prikaz, koji je bio jedan od najboljih u svoje vrijeme. Kombinirajući najsuvremeniju grafiku s autentičnim zvukovima oružja i eksplozija, igra je u stanju pružiti igračima vrlo intenzivno i uvjerljivo iskustvo borbe u ratu.

Call of Duty 2 izgleda bolje od svog prethodnika i radi dobar posao u prenošenju ratom razorenog osjećaja zajedno sa ruševinama, bombardiranim zgradama, kraterima u zemlji od eksplozija i zapaljenim područjima, što mi je sve pomoglo da uronim u atmosfera. Za svoje vrijeme, Call of Duty 2 je imao dobru količinu detalja i impresivne vizualne efekte, a još uvijek možete uživati posebno u efektima dima. Bila je to igra odličnog izgleda. Pojava može biti rana na oku i neke od animacija sada izgledaju malo kruto, ali uglavnom se vizualna prezentacija i dalje drži prilično dobro.

Audio rad je također impresivan. Pucnjava je glasna, eksplozije odjekuju, avioni tutnje dok lete, a akciju prati odličan zvučni zapis..

Temelj serijala

Call of Duty 2 mi je poseban jer je to prva igra u serijalu koju sam igrao. Mislim da je to bila prva igra koju sam igrao koja vam je omogućila da nišanite nišan i uvijek sam mislio da je to super. Nisam znao da će to postati uobičajeno u žanru. Također mislim da je to prva igra koju sam igrao i koja je imala regeneraciju zdravlja što je također uobičajena mehanika u igrama danas. Zanimljivo je vidjeti kako se stvari mijenjaju tokom godina.

Moje omiljeno okruženje su otvorenija okruženja. To je prvenstveno linearna igra, ali više slobode na bojnim poljima učinilo je da se osjećam manje ograničeno u određenoj mjeri. Brži je tempo, izgleda bolje i lako ga je podići i igrati.

Call of Duty 2 je jedna od najuspješnijih igara u seriji i pomogla je postaviti temelje za razvoj budućih igara u seriji. Njena kombinacija autentičnosti, intenzivne akcije i nagrađujućeg multiplayera učinili su je jednom od najpopularnijih igara u žanru pucačina iz prvog lica i uticali na razvoj žanra kakvog ga danas poznajemo.

Podijeli ovaj članak