Pobjeda Milatovića se slavila uz četničke pjesme o Draži Mihailoviću, Kosovu i sa zastavama Srbije

2 min. čitanja

Više stotina građana okupilo se sinoć ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gdje su proslavljali pobjedu Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. 

Okupljeni građani nosili su državne zastave Srbije, trobojke, a fotoreporter Pobjede uočio je samo jednu crnogorsku zastavu i nekoliko zastava Demokratske Crne Gore. Pjevali su “Kosovo je Srbija”, “Crna Gora i Srbija to je jedna familija” i srpske nacionalističke pjesme.

Posebno se izdvojila oda ratnom zločincu i vođi četnika u Drugom svjetskom ratu Draži Mihailoviću – “Čiča Dražo gdje je moje dijete, čuvaju ga srpske bajonete”. Pjevalo se i “Veseli se srpski rode” te druge nacionalističke pjesme.

Nakon objave pobjede Jakova Milatovića veći broj građana okupio se ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici i odatle su krenuli u “pobjedničku šetnju”, prvo Moskovskom ulicom, a potom Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, da bi napravili krug Ulicom slobode i Bulevarom Crnojevića nazad do Hrama.

Na početku šetnje, u jednom momentu je iz mase poletjela baklja ka balkonu na kojem je bila okačena crnogorska zastava.

Tokom šetnje građani su slavili uz povike ,”Gotov je” i uzvike “Dritane hapsi”. Vijorile su se uglavnom srpske trobojke, stare crnogorske trobojke, ali i crnogorske crvene državne zastave.

 

Voters in Montenegro celebrate new president Jakov Milatovic's election victory outside the Cathedral of the Resurrection of Christ in Podgorica, which former president Milo Djukanovic tried to nationalise.pic.twitter.com/3YWkAYIi0J

— Sam Street (@samstreetwrites) April 2, 2023

The moment the first preliminary results were announced, supporters of new Montenegro president Jakov Milatovic took to streets across the capital Podgorica. pic.twitter.com/GFmo0N62eI

— Balkan Insight (@BalkanInsight) April 2, 2023

Pobjeda Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori 2. aprila proslavljena je u glavnom gradu. Kolone automobila kružile su ulicama sa zastavama, dominantno trobojkama. Ispred hrama Srpske pravoslavne crkve pjevalo se o Kosovu. #CrnaGora #Podgorica pic.twitter.com/hoM7pPO20B

— Radio Slobodna Evropa (@RSE_Balkan) April 2, 2023

Proslavlja pametni, održivi i inkluzivni ekonomski rast CG pic.twitter.com/BcGS7qjI6m

— Elma Karišik (@komentatoricaba) April 2, 2023

Podijeli ovaj članak