Deadlock na O kanalu: Jedan od posljednjih filmova Brucea Willisa, najveće akcijske zvijezde

1 min. čitanja

Deadlock je jedan od posljednjih filmova Brucea Willisa, u režiji Jareda Cohena (Swim, Devil‘s Revenge) i koscenarista Cohena i Cam Cannona (USS Indianapolis: Men of Courage, A Haunting at Silver Falls).

Nakon što hapšenje droge postane nasilno i dovede do smrti jednog od dječaka iz Whitlocka i hapšenja drugog, njihov otac Ron (Bruce Willis, Apex, Survive the Game) gubi koncentraciju i ubija prva dva policajca koje vidi.

U međuvremenu, Mack (Patrick Muldoon, American Satan, Vanquish), bivši rendžer i sadašnji ogorčeni alkoholičar, uvukao se na posao u hidroelektranu nakon epske noći u baru. Bolje da se brzo otrijezni jer Ron, neki drugovi iz milicije i neki plaćenici, uz pomoć Boona (Matthew Marsden, Savage Dog, Resident Evil: Extinction) i nekoliko drugih u tvornici, preuzimaju. Planiraju otvoriti kapije i utopiti hiljade nevinih ljudi ako ne dobiju ono što žele.

Deadlock je film koji mnogi porede sa Willisovim klasikom sa početka karijere – Die Hard (Umri muški). Samo sa malim preokretom. Dovoljno da privuče pažnju. 

Deadlock pogledajte na programu O kanala u petak u 22:40 sati.

Podijeli ovaj članak