Humanitarna kampanja BHRT-a i Pomozi.ba: U četvrtak planirana specijalna emisija

2 min. čitanja

U prostorijama RTV doma/BHRT-a sutra u 12 sati bit će upriličena pres-konferencija povodom zajedničke kampanje BHRT-a i Pomozi.ba vezano za prikupljanje novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Kampanja BHRT-a i Udruženja Pomozi.ba je počela 1. marta i trajat će do 16, a svi građani Bosne i Hercegovine mogu je podržati uplatom na račune Pomozi.ba ili pozivom na broj telefona 17006, čime doniraju 2 KM za nastradale, saopćeno je iz javnog medijskog servisa Bosne i Hercegovine.

Na pozive gledatelja, na BHT1 od 20 do 23 sata, javljat će se mnogobrojne poznate ličnosti iz javnog života BiH

Na pres-konferenciji o kampanji BHRT-a i Udruženja Pomozi.ba govorit će Belmin Karamehmedović, generalni direktor BHRT-a, Elvir Karalić, osnivač i predsjednik Uruženja Pomozi.ba, Benjamin Butković, urednik specijalnih programa BHRT-a, te Maja Miralem, urednica Revijalnog i muzičkog programa BHT1.

U četvrtak, 16. marta, na pozive gledatelja u emisiji Teleton na BHT1 od 20 do 23 sata javljat će se mnogobrojne poznate ličnosti iz javnog života BiH.

Gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonskim pozivom donirati novac za stradale.

Da bi dosegnuo do što većeg broja građana Bosne i Hercegovine, BHRT će bez naknade omogućiti svim televizijskim i radijskim kućama da preuzmu program Teletona 16. marta, a portali će to moći učiniti putem linka sa zvaničnog YouTube kanala BHRT-a na svojim platformama.

– Potresne slike koje su preplavile svjetske medije pokazuju nam da će pomoć ugroženom stanovništvu biti potrebna i u narednim mjesecima, tako da humanitarne akcije moraju biti kontinuirane. Naš motiv je pomoći onima kojima je sada naša pomoć hitno potrebna, kaže Belmin Karamehmedović.

Podijeli ovaj članak