Nije želio da javnost sazna – Veliko srce spasioca iz Bijeljine: Nagradu od 5.000 KM donirao narodu Turske

1 min. čitanja

Miroslav Vujanović, pripadnik Gorske službe spašavanja (GSS) Bijeljina, donirao je 5.000 KM kao pomoć narodu Turske pogođenom raznornim zemljotresima.

Miroslav je, inače, kao pripadnik GSS-a boravio u Turskoj te je zbog toga, kao i ostali pripadnici, nagrađen sa 5.000 KM. 

Pripadnike Civilne zaštite RS-a nagradio je predsjednik RS-a Milorad Dodik. Nagradu će dobiti svi spasioci koji su bili u Turskoj.

Ipak, Miroslav nije želio za sebe zadržati taj novac već je odlučio da ga proslijedi narodu kojem je on prijeko potreban. O ovom činu oglasili su se i iz GSS-a Bijeljina uprkos tome što Miroslav nije želio da se o ovome priča u javnosti.

– Iako nemamo njegovu saglasnost ovo ipak moramo da objavimo. Naš pripadnik Miroslav Vujanović uplatio je građanima Republike Turske kompletan iznos od 5000 KM koji je dobio od predsjednika Republike Srpske i kako nam je rekao u razgovoru zahvalan je predsjedniku što mu je dao mogućnost da može i na ovaj način bude od pomoći nastradalom stanovništvu Republike Turske. Svaka čast brate ti si naš ponos, kažu iz Gorske službe spašavanja Bijeljina.

Podijeli ovaj članak