Poziv za iskazivanje interesa za učešće u obukama

3 min. čitanja

I ENGLESKI ZA TURIZAM (40 sati)

II UGOSTITELJSKE VJEŠTINE (40 sati)

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla, Podružnica Bihać, u okviru projekta “Izgradimo kulturu izvrsnosti u ugostiteljstvu – obuke za inovativno turističko iskustvo u USK” , kojeg podržava
USAID putem projekta USAID Turizam, u saradnji sa Gradom Bosanska Krupa, Gradskim organom uprave, planira organizirati obuke:

I Engleski za turizam (40 sati) – 15 polaznika

Obuka je specijalno kreirana da polaznici na zabavan i pristupačan način, u kratkom vremenu, usvoje osnove engleskog jezika i savladaju uobičajene fraze koje se koriste u kraćem direktnom kontaktu s turistima (kratki dijalozi na engleskom jeziku, odgovori na najčešća pitanja i davanje jasnih kratkih uputa tokom boravka u ugostiteljskom objektu, na prodajnom mjestu, turističkoj lokaciji i dr.).

II Ugostiteljske vještine (40 sati) – 15 polazika

Obuka predstavlja jedinstven spoj najzanimljivije i najuspješnije svjetske ugostiteljske prakse kompanije Ritz Karlton i iskustva u njenoj primjeni u bh. turističkoj ponudi. Koncipirana je da polaznicima pomogne bolje razumjeti i odgovoriti na istinske potrebe turista, izgraditi kvalitetniji odnos s njima i sudjelovati u kreiranju pojedinačnih inovativnih turističkih iskustava koji su preduvjet za napredovanje u turizmu.

Obuke su namijenjene osobama koje se vide kao: promotor/ica na štandu, prodavač/ica u pekari ili trgovini, domaćin/ca ugostiteljskog ili smještajnog objekta, animator/ica turističkih sadržaja, blagajnik/ca u supermarketu, host/hostesa, skiper/ica, iznajmljivač/ica bicikala ili plovila, konobar/ica, servir/ka, prodavač/ica ulaznica, recepcioner/ka, sobar/ica ili voditelj/ica ugostiteljskog ili smještajnog objekta.

Zainteresirani polaznici mogu učestvovati samo na jednoj obuci.
Polaznici nakon završetka obuke dobijaju certifikat.

U slučaju dovoljnog broja zainteresiranih polaznika obuke će biti organizirane u periodu februar – april 2023.

Mjesto održavanja obuke: Bosanska Krupa, Objekat Centra za kulturu.

NAČIN ISKAZIVANJA INTERESA ZA UČEŠĆE U OBUCI: Prijava se može izvršiti putem prijavnog obrasca do 3. februara 2023.

Kontakt osoba za dodatne informacije o obuci:
Esma Hergić, Služba za upravljanje razvojem, Grad Bosanska Krupa Gradski organ uprave,
e-mail: esmah@gradbosanskakrupa.ba; telefon: 037/ 961 – 466

Obrazac za prijavu možete preuzeti na Info pultu u Gradskoj upravi Grada Bosanska Krupa ili prijaviti se online na linku .

Podijeli ovaj članak