Ambasada SAD u Crnoj Gori: Iskazano je veliko nepoštivanje prema institucijama Bosne i Hercegovine

1 min. čitanja

U Crnoj Gori ne prestaju reakcije zbog odlaska na svečanu akademiju ministara Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića povodom neustavnog dana RS-a.

Posljednja osuda stiže iz Ambasade SAD-a u Podgorici. Iz Ambasade smatraju da je to u oštroj suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i pretendenta za članstvo u Evropskoj uniji.

– Tim potezom je iskazano veliko nepoštovanje prema institucijama Bosne i Hercegovine, rekli su iz Ambasade SAD za Glas Amerike.

Dodali su da je na svečanosti odata počast ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, naglasivši da je njegov rat u Ukrajini prouzrokovao teško razaranje i ljudske patnje.

– Prisustvo zvaničnika crnogorske vlade na tom događaju, u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u EU, i sa principima i vrijednostima koje dijele članice evroatlantske zajednice, kazali su iz Ambasade, prenio je portal RTCG.

Predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je ranije da neće pokrenuti smjenu dvojice ministara, da poštuje njihov stav i da vlada nema veze sa njihovim boravkom u Banjoj Luci.

Podijeli ovaj članak