Najluđa završnica prvenstva Argentine ikada: River Plate donio titulu Boci Juniors

1 min. čitanja

Fudbaleri Boce Juniors osvojili su noćas svoju 35. titulu prvaka Argentine i to ponajviše zahvaljujući svom najljućem rivalu River Plateu i njihovom golmanu Armaniju koji je u sudijskoj nadoknadi utakmice odbranio penal.

Pred početak kola, Boca Juniors je imala bod više od Racinga i na svom terenu je čekala Independiente, dok je Racing morao u utakmicu protiv River Platea, također na svom terenu.

Boca je protiv Indepentientea odigrala samo 2:2 u jednoj nevjerovatnoj utakmici i morala je da osluškuje šta se događa u Aveljanedi. A tamo, Racing u 90. minuti, pri rezultatu 1:1 dobija penal vrijedan titule, no Armani brani udarac Galvana, a potom u petoj minuti sudijske nadoknade Borja pogađa za pobjedu River Platea kojom su donijeli titulu svom najljućem rivalu.

Nevjerovatan kraj jedne sezone koja nije obećavala za Bocu Juniors, naročito kada je ljetos umjesto Sebastiana Battaglije na klupu doveden Hugo Ibarra bez prevelikog trenerskog iskustva, ali je razdrmao ekipu koja sezonu završava sa već dva trofeja, a trenutno su i u polufinalu Kupa Argentine, pa mogu i do hettrika.

 

Podijeli ovaj članak