Nastavlja se popunjavanje evropskog pasoša: Kako izgleda spisak reprezentacija sa kojima se naša dosad sastala?

1 min. čitanja

Fudbalska reprezentacija BiH sastat će se sa Islandom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a bit će to prvi put u historiji naše reprezentacije da igramo sa ovom skandinavskom selekcijom.

Islanđani su bili jedna od rijetkih UEFA članica sa kojom nismo nikad igrali, a osim njih tu su još Engleska, Rusija i Kosovo.

Sa Rusijom je planirana prijateljska utakmica u novembru ove godine, za koju se možemo samo nadati da neće biti odigrana, jer ovo nije vrijeme u kojem odigravanjem prijateljskog meča sa zemljom koja vrši agresiju na Ukrajiinu treba da se svrstavamo na pogrešnu stranu historije.

Sa Kosovom sigurno nećemo igrati sve dok naša zemlja zvanično ne prizna Kosovo kao nezavisnu zemlju, pa tako Engleska ostaje kao jedina reprezentacija sa kojom je realno očekivati odigravanje utakmice u skorije vrijeme, a da sa njom nismo igrali.

Inače, UEFA ima ukupno 55 članica, što znači da naša zemlja ima potencijalna 54 protivnika iz ove zone. Od ta 54 protivnika, igrali smo protiv njih 50, a Island će biti 51. tim sa kojim ćemo se sastati. 

Podijeli ovaj članak