Betis savladao Romu u derbiju večeri, Midtjylland i Feyenoord remizirali i napravili grupu F najneizvjesnijom u Evropskoj ligi

4 min. čitanja

Večerašnjim utakmicama okončano je treće kolo grupne faze Evropske lige, a na programu je bilo osam mečeva.

Pogocima rezervista Eddieja Nketiaha, Roba Holdinga i Eddieja Nketiaha Arsenal je sa 3:0 savladao Bodo/Glimt. Ranije je u ovoj grupi PSV kao gost savladao Zurich sa čak 5:1, a Arsenal je sada prvi na tabeli, iako on i PSV imaju po utakmicu manje, jer zbog smrti kraljice Elizabete još nisu odigrali svoj prvi meč.

Arsenal ima šest bodova iz dvije utakmice, Bodo ima četiri boda, PSV također četiri ali iz dvije utakmice, dok je na dnu bez bodova Zurich.

Fenerbahce je lider grupe B, nakon pobjede od 2:0 nad AEK Larnacom. Prvi pogodak za Fenerbahce djelo je Michija Batshuayija, dok je drugi autogol Rafaila Mamasa. Za gostujući tim u ovom meču je branio Kenan Pirić, a u odbrani je igrao Hrvoje Miličević. Obojica su na terenu proveli po 90 minuta.

Rennes je sa 2:1 savladao Dynamo Kiev, a domaći su poveli golom Martina Terriera. Poravnanje je donio Viktor Tsygankov, a u 89. minuti pobjedu Rennesu Desire Doue.

Fenerbahce i Rennes imaju po sedam bodova, AEK tri, a Dynamo Kiev je bez bodova.

Jako je zanimljivo bilo u Rimu, gdje je Betis kao gost sa 2:1 savladao Romu, a Maurizio Pellegrini savladao Josea Mourinha koji ga je ranije naslijedio u Real Madridu. Roma je povela golom Paula Dybale sa bijele tačke, ali Guido Rodriguez je gostima donio poravnanje, a Luiz Henrique pobjedu u 88. minuti. Inače, Betis je napadao, Roma je uglavnom igrala defanzivnije, te se ne može reći da je pobjeda gostiju nezaslužena. Ranije su HJK i Ludogorets remizirali rezultatom 1:1.

Betis je sada uvjerljivi lider grupe sa devet bodova, Ludogorets ima četiri boda, Roma tri, a Helsinki jedan bod.

Belgijski Royale Union SG je senzacionalno u gostima savladao Bragu sa 2:1, nakon što je domaćin golom Abela Ruiza vodio sve do 86. minute, kada je poravnao Gustaf Nilsson. U četvrtoj minuti sudijske nadoknade, Ross Sykes je pogodio za veliku pobjedu gostiju. U ovoj grupi, ranije je Union Berlin kao gost savladao Malmo.

Royale Union SG ima devet bodova i lider je na tabeli, Braga ima šest bodova, Union Berlin tri, a Malmo je bez bodova.

Utakmice grupe E ranije su odigrane, a lider je Real Sociedad sa devet bodova, šest ima Manchester United, tri Sheriff, dok je Omonia bez bodova.

Midtjylland i Feyenoord su u zanimljivom meču podijelili bodove remijem rezultatom 2:2, a u ovoj grupi Sturm Graz i Lazio su ranije remizirali rezultatom 0:0.

To nam daje zasad najfascinantniju grupu, u kojoj svi timovi imaju po četiri boda, s tim da je Feyenoord prvi sa gol razlikom 10:6, a Sturm posljednji sa gol razlikom 1:6.

U grupi G, Freiburg je savladao Nantes sa 2:0, dok je Qarabag pregazio Olympiakos kao gost rezultatom 3:0. 

Freiburg je tako lider ove grupe sa devet bodova, Qarabag ima šest bodova, Nantes tri, a bez bodova je Olympiakos.

Uvjerljivi trijumfi Crvene zvezde i Monaca nad Ferencvarosom i Trabzonsporom obilježili su nešto ranije takmičenje u grupi H, a Ferencvaros i Monaco imaju po šest bodova, dok Trabzonspor i Zvezda imaju po tri boda.

 

Podijeli ovaj članak