Vlada USK na čelu sa premijerom Ružnićem u Bužim uložila 1.6 miliona maraka

2 min. čitanja

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sa savjetnikom Nedžadom Kudelićem i ministrom zdravstva Murisom Halkićem, te predstavnici zakonodavne vlasti Agan Bunić,zastupnik u Skupštini USK i Jasmin Emrić, zastupnik PS BiH boravili su danas u radnoj posjeti Bužimu.

– Na području općine Bužim, u posljednje tri godine, Vlada Kantona podržala je oko 60 projekata, ukupnim iznosom od 1,6 milion KM kaže premijer Ružnić te ističe značaj dobre saradnje svih nivoa vlasti u cilju realizacije projekata od interesa za građane.
Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti posjetili su danas Medžlis IZ Bužim i Dom zdravlja u ovoj općini.

Glavni imam Medžlisa IZ Bužim Mehmed ef. Harčević i predsjednik medžlisa Eniz ef.Veladžić predstavili su brojne aktivnosti u proteklom peroidu te planove za nove projekte
a rukovodstvo Medžlisa očekuje da će i nadalje imati punu podršku kantonalne vlasti u aktivnostima razvoja i jačanja Medžlisa u svim segmentima rada.
U Domu zdravlja u Bužimu se razgovaralo o realizaciji projekata koji su podržani finasijski iz kantonalnog budžeta.

Menadžment Doma zdravlja u Bužimu trenutno implementira projekat energetske efikasnosti.

– Iz budžeta Ministarstva zdravstva i socijalne politike iz sredstava za grantove za zdravstvo, na zahtjev ZU Dom zdravlja Bužim, Vlada USK sufinansira i projekat ugradnje toplotne pumpe sa unutrašnjim razvodom i predajnim tijelima. Ukupan iznos sredstava, odobrenih za DZ Bužim, za ovu namjenu je 152.174,82 KM, kaže ministar zdravstva u Vladi USK Muris Halkić.

Zastupnik Bunić istaknuo je da je cilj kantonalne vlasti da aktivno prati potrebe građana i uspješno realizira kvalitetne projekte u gradovima i općinama USK.

Podijeli ovaj članak