Mladen Lonić i Adnan Habibija, favoriti na listi SDP-a za Skupštinu USK

4 min. čitanja

Za sedam dana u Bosni i Hercegovine održaće se Opći izbori. Građani Federacije BiH biraće svoje predstavnike u Skupštine kantona, Parlament BiH, Parlament FBiH i Predsjedništvo BiH (bošnjačkog i hrvatskog člana).

Kada je u pitanju Skupština USK i kandidati SDP-a koji dolaze iz Krajine, među najzanimljivijim imenima na listi su svakako Mladen Lonić iz Bosanske Krupe i Adnan Habibija iz Bihaća.

Dvojica kandidata koji su prepoznata kao borci u svojim lokalnim zajednicama kada su u pitanju mnoge aktivnosti, a ne samo političke u Bosanskoj Krupi i Bihaću.

Mladen Lonić iz Bosanske Krupe član je Predsjedništva i Glavnog odbora SDP BiH. Jedan je od rijetkih SDP-ovca koji cijeli svoj život provodi u borbi za bolji i pravedniji SDP. Za razliku od mnogih preletača, nikad ga nije napustio i kroz institucije SDP-a i ove države pomagao je svoje građane i grad Bosanska Krupa. Iako dolazi iz reda srpskog naroda, Krupljanke i Krupljani znaju da prilikom razvijanja ove lokalne zajednice, on nikad nije pravio nikakve razlike, te je poznat kao i veliki humanitarac. Primjer je dobrog i poštenog čovjeka, uvijek spremnog za pomoći drugim.

Kako je zastupnik u Domu naroda FBiH, jedan je od najzaslužnijih što je Bosanska Krupa nedavno dobila status GRADA. Također, njegovima inicijativa u Bosansku Krupu su stigli milioni maraka sa različitih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovine, te je Bosanska Krupa danas jedan od najrazvijenijih gradova u Bosni i Hercegovini i kao takva prepoznata u Unsko-sanskom kantonu i našoj zemlji. Mladen Lonić je kandidat SDP-a USK za Skupštinu USK na rednom broju 2.

Na broju 6, nalazi se Adnan Habibija, predsjednik Gradske organizacije SDP Bihać i bivši vijećnik u GV Bihać.

Habibija je u Bihaću i široj zajednici najviše poznat kao borac za radnička prava i jedan je od rijetkih koji svoj status u politici nije doživio kao karijeru, nego se cijeli mandat borio kao opozicija za bolja prava radnika u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu. Zasigurno je najbolji bihaćki kandidat SDP-a na listi za Skupštinu USK, iako mu treba mnogo više glasova od onih na vrhu liste kako bi mogao osvojiti mandat u Skupštini USK.

Građanima Bihaća i Krajine poznato je da se Habibija kao jedan od najaktivnijih vijećnika u Gradskom vijeću Bihać izborio za neradne dane prilikom praznika, čijom su odlukom najviše bili oduševljeni radnici zaposleni u privatnom sektoru, koji su bajrame i druge praznike provodili radno. Dugo se nalazi u nemilosti SDP-a Bihać kojeg predvode karijeristi i oni koji su SDP doveli na mjesto jedne male stranke u Bihaću, ali je zasigurno da će aktivizam Habibije SDP vratiti u Bihaću na mjesto koje mu pripada.

Ako ostvarim rezultat, ako me podržite, baš kao i Gradsko vijeće Bihać više ni Skupština USK-a neće biti ista! Zbog toga će “crne sile mraka” sve učiniti da sačuvaju status quo. Ali zajedno možemo ih pobjediti, kao što smo i do sad.

Sami znate da sam se borio za radnike Lasera, FIS-a, Binga, studente, penzionere, sport, Jedinstvo, a posebno za sirotinju koja ne može sama da se brani i bori za sebe.

Ako sada vi, na isti način podržite mene, nikakvi cenzusi i nikakve barijere neće moći spriječiti da se opet čuje vaš glas, glas obespravljenih u Skupštini USK-a. Ovo je prilika za promjene svih oblika, poslije 02.10. nema više izgovora, nema više popravnog, istakao je Adnan Habibija nedavno na svom facebook profilu.

 

Podijeli ovaj članak