Bihać: Gradska otoka uskoro u novom ruhu (VIDEO)

1 min. čitanja

Gradska otoka odnosno uži dio grada Bihaća, uz šetnicu kod sportsko -rekreativnog centra Stens, uskoro će poprimiti sasvim drugačiji izgled.
– Namjera gradske uprave je učiniti ovaj prostor funkcionalnijim, ljepšim i uvrstiti ga u turističku ponudu. Cjelokupan projekt košta oko 450 hiljada maraka i kada bude okončan sigurno će biti mjesto za ugodan i aktivan odmor svih generacija Bišćana ali i njihovih gostiju.

U projekat uređenja užeg dijela Grada Bihaća uvršten je i Trg maršala Tita. Već godinama, među građanima je prisutno nezadovoljstvo zbog neuređenosti Trga , uslijed loše infrastrukture i problema sa ranije započetim privatnim investicijama. Ovih dana završeni su radovi na njegovom uređenju. Tačnije, prva faza dok se glavnina poslova očekuje tokom naredne godine u okviru rješavanja kanalizaciono-oborinske mreže centra grada i njegovog spajanja sa centralnom mrežom u sklopu KFW projekta. Kako su pojasnili u Zavodu za prostorno uređenje, radovi na Trgu nisu mogli početi ranije zbog složene administrativne procedure i izrade regulacionog plana i općenito planske dokumentacije.

Podijeli ovaj članak