Velika policijska akcija u Podgorici: U toku potraga za ruskim ┼ípijunima, pretresaju se stanovi…

2 min. ─Źitanja

U Podgorici je u toku velika policijska akcija. Vr┼íe se pretresi┬ána zahtjev Specijalnog tu┼żila┼ítva zbog krivi─Źnog djela ┼ípijuna┼ża, potvr─Ĺeno je iz Specijalnog tu┼żila┼ítva Crne Gore.

“Na zahtjev Specijalnog dr┼żavnog tu┼żila┼ítva, a po naredbi Vi┼íeg suda u Podgoricu, policija vr┼íi pretresanje stanova i drugih prostorija vi┼íe gra─Ĺana, zbog osnova sumnje da su ucinjena krivi─Źna djela stvaranje kriminalne organizacije i ┼ípijuna┼ża. Za sada niko nije li┼íen slobode”, naveo je portarol specijalnog tu┼żila┼ítva Vukas Radonji─ç za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Premijer u tehni─Źkom mandatu Dritan Abazovi─ç je na sjednici Vlade pozdravio akciju Specijalnog dr┼żavnog tu┼żila┼ítva.

“Radi se o me─Ĺunarodnoj akciji koja se realizuje sa na┼íim partnerima i koja ima za cilj o─Źuvanje nacionalnih interesa Crne Gore”, rekao je.

Prethodno su podgori─Źke Vijesti objavile, pozivaju─çi se na podatke iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), da je vi┼íe crnogorskih dr┼żavljana uhap┼íeno u Podgorici zbog sumnje da su radili za obavje┼ítajnu slu┼żbu Rusije.

“Jedna od uhap┼íenih osoba je, prema podacima ANB, vi┼íe od decenije radila za rusku slu┼żbu i dio je ┼íire grupe ─Źiji su ─Źlanovi poznati ANB. Navodno je u pitanju slu┼żbenik dr┼żavne administracije”, navele su Vijesti pozivaju─çi se na neimenovani izvor koji je dodao da je akcija ANB i Specijalnog tu┼żila┼ítva “tek po─Źetak aktivnosti na otkrivanju saradnika stranih obavje┼ítajnih slu┼żbi”.

Podijeli ovaj ─Źlanak