(VIDEO) Nisu birali koga udaraju: Huligani obukli dresove Engleske, pa izazvali tuču i haos u Londonu

2 min. čitanja

Reprezentacije Engleske i Njemačke u ponedjeljak su u sklopu posljednjeg kola grupe 3 A Lige nacija odigrali spektakularan susret na Wembleyju u Londonu, a konačan rezultat ovog meča je glasio 3:3.

Međutim, sjajna partija fudbalera obje ekipe je ostala u sjeni sukoba navijača obje selekcije i to dva sata prije početka ovog meča. 

Kada igraju ove dvije selekcije, ne može proći bez incidenata, pa je tako bilo i ovaj put. Sukob navijača je počeo u jednom pubu, koji se nalazi u blizini Wembleyja. 

Tu se Englezi, ponekad čak i sa dječicom, tradicionalno okupljaju gdje svrate na piće uoči utakmica svoje reprezentacije. Međutim, to su očigledno znali njemački huligani, koji su skovali pakleni plan.

Oni su se pojavili u spomenutom pubu i to prerušeni u Engleze, s obziorm na to da su obukli dresove domaće selekcije, a onda su izazvali tuču i haos. 

Njemački huligani su napadali starije žene, djecu i nisu birali koga udaraju, pa je zbog tog haosa pet osoba zadobilo teže tjelesne povrede, dok je još dvadesetak navijača prošlo sa lakšim povredama. 

Kako je sve to izgledalo, pogledajte na videoprilogu ispod teksta. 

Podijeli ovaj članak