(VIDEO) Musa govorio o ‘‘bubicama‘‘ iz mladosti: Ispričaću priču koja nije poznata javnosti

2 min. čitanja

Zvijezda madridskog Reala, Džanan Musa, je u najavi utakmice protiv Crvene zvezde, govorio za Sportklub, gdje je pričao i o ‘‘bubicama‘‘ koje je imao tokom karijere. 

Ispričao je zanimljivu anegdotu kada su ga čelnici Cedevite htjeli poslati na posudbu u redove Zaboka, no on je ut mogućnost odbio. 

– Imao sam dosta ‘‘bubica‘‘ kad sam bio mlađi, radio sam neke stvari za koje sam znao da su pogrešne, ali kada shvatite da postajete zreliji, postanete ponosni na sebe. Izgubio sam samopouzdanje i u životu, hodao sam ulicom, nisam imao samopouzdanje, ali sam imao osobe pored sebe da sazrijem i da shvatim da se ne živi od danas do sutra, te da se gleda malo šira slika. To mi je pomoglo da napravim klik u glavi, nevjerovatan osjećaj kada si sve to prošao i došao ovdje, pa znaš da cijeniš neke stvari. Znaš kako je bilo kad si bio 12. i 13. igrač u Efesu i onda dođeš ovdje i igraš 20 minuta, moraš biti zahvalan, rekao je Musa i dodao:

– Ispričaću priču koja nije poznata javnosti. Hajdemo reći neka ekskluziva iz Cedevite. Poslije Eurobasketa su me zvali na sastanak da mi kažu da je Cedevita ozbiljan klub i da igraju Euroligu, te da imaju velike ambicije i žele da me pošalju u Zabok. Ja sam tad imao 16 godina i dva mjeseca, drugi najmlađi igrač je imao 22 godine. Ja sam bio klinjo i rekao sam im ‘‘Vi da mene pošaljete u Zabok? Jeste li vi normalni? Ja pripadam ovdje i ne zanima me Zabok, ovdje ću igrati‘‘. Možda je to bila pravilna odluka, možda nije jer sam tu sezonu presjedio na klupi. Hoću da kažem, tako je kad imaš 16 godina, smatraš da si najpametniji na svijetu, a ustvari je upravo suprotno. 

Kompletan intervju našeg reprezentativca pogledajte u videoprilogu ispod teksta. 

Podijeli ovaj članak