(VIDEO) Fudbaleri i članovi stručnog štaba Hondurasa ‘‘opkolili‘‘ Messija kako bi se fotografisali sa njim, pogledajte reakciju De Paula

1 min. čitanja

Lionel Messi je bio zvijezda pobjede selekcije Argentine protiv Hondurasa u prijateljskoj utakmici odigranoj u Miamiju. Gaučosi su pobijedili 3:0, a Messi je učestvovao u sva tri gola.

Na kraju utakmice mnogi reprezentativci i članovi stručnog štaba Hondurasa su se željeli fotografisati sa šestostrukim osvajačem Zlatne lopte, a njegov saigrač iz reprezentacije Rodrigo de Paul je imao druge planove, te je želio zaštititi saigrača. 

Jedan član stručnog štaba Hondurasa je zgrabio Messijevu ruku u nadi da će Leo pristati da se fotografiše sa njim, a De Paul je brzo reagovao u stilu njegovog zaštitnika i sklonio ga od fudbalera PSG-a. 

Na kraju je član reprezentacije Hondurasa uspio u naumu, fotografisao se sa Leom, a reakcija njegovog saigrača dovoljno govori o odnosu u južnoameričkoj selekciji.

– Kada on postane tvoj kapiten, spremni ste ići u rat sa njim ukoliko to on traži od vas. Ključna stvar je da svi znaju šta se očekuje od njih, niko ne pokušava da dođe u naslovnice medija. Jedini koji je nedodirljiv je Leo, ostali moramo da doprinesemo time da radimo šta god on zatraži od nas, rekao je De Paul.

Svima treba jedan De Paul u životu, nema šta. 

 

Podijeli ovaj članak