Velež objavio važno saopštenje povodom gradskog derbija sa Zrinjskim

2 min. čitanja

FK Velež objavio je večeras saopštenje o promjeni domaćinstva prvog gradskog derbija u ovoj sezoni između dva mostarska tima.

Derbi se trebao igrati na stadionu Rođeni, ali pošto rekonstrukcija travnjaka još nije okončana, dva tima su zamijenila domaćinstvo.

Saopštenje Veleža prenosimo u potpunosti.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava navijače, simpatizere i prijatelje Kluba da je u dogovoru sa rukovodstvom HŠK Zrinjski donesena odluka o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija.

Nakon svih neplaniranih poteškoća sa kojim se naš Klub suočio pri finalizaciji projekta rekonstrukcije travnjaka na glavnom terenu stadiona Rođeni, te izrazito kompleksnom aspektu organizacije gradskog derbija koji bi se eventualno odigrao na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, rukovodstvo Fudbalskog kluba Velež Mostar, u dogovoru te pristanak rukovodstva našeg gradskog rivala, donijelo je odluku o zamjeni domaćinstva odigravanja gradskog derbija.

Nakon održanog sastanka dva kluba, sagledavanja svih organizacionih segmenata, klubovi su usaglasili ovakav zajednički stav te o istom blagovremeno obavijestili Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, nakon čega je Komitet za takmičenje prihvatio odluku klubova te odredio da će utakmica zaostalog 6. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež i HŠK Zrinjski biti odigrana u srijedu 12.10.2022. godine, ali na stadionu Pod Bijelim Brijegom”, stoji u objavi Veleža.

Podijeli ovaj članak