Trener Posušja se oglasio nakon šokantnog poraza i prokomentarisao veliki broj prekršaja i kartona dosuđenih njegovoj ekipi

2 min. čitanja

Gosti su u 90. minuti stigli do vodstva i nadomak pobjede, ali je Borac u trećoj i petoj minuti sudijske nadoknade uspio preokrenuti rezultat i doći do trijumfa.

Utakmicu je u izjavi za Arena Sport prokomentarisao i trener Posušja Goran Granić koji je čestitao objema ekipama na onome što su prikazali.

“Čestitke objema ekipama, mislim da je bila odlična utakmica sa dosta prilika sa obje strane. Hrabro sa naše strane i sa strane domaćina. Nažalost, teren nije dozvoljavao da bude bolja utakmica. Maksimalan respekt imamo prema Borcu, ali nismo se došli predati. Ovo je novi način na koji želimo funkcionisati, momci su igrali hrabro, izašli smo visoko, nismo se predali. Imali smo svoje šanse, odlično smo otovrili drugo poluvrijeme, Borac je imao dvije svoje šanse kada su bili blizu golu oko 35. minute. Čitava utakmica je mogla otići na jednu ili drugu stranu. Zabili smo u 90. minuti, ali utakmica se ne igra 90. minuta, primamo dva gola u sudijskoj nadoknadi. Možemo biti ponosni”, rekao je Granić te se osvrnuo i na veliki broj prekršaja i žutih kartona dosuđenih njegovoj ekipi.

– Gdje je utakmica otvorena, gdje je visok pritisak, gdje je teren takav, pa ukližeš, udariš čovjeka. Ne bih ja nešto dramatizirao oko toga. Želimo kontakt igru, čvrstu igru, da smo blizu igrača i da protivnik nema puno loptu. U tome nekada udariš protivnika” zaključio je Granić. 

 

 

Podijeli ovaj članak