Teniser koji ratuje u Ukrajini promijenio mišljenje o Đokoviću: Dolazi iz Srbije, želi da bude voljen tamo i ne smije reći nešto što…

2 min. čitanja

Đoković je nakon početka ruske agresije na Ukrajinu bio jedan od prvih tenisera i sportista koji se javio Stakhovskom i ponudio pomoć, ali sve je ostalo na tome. 

Stakhovsky smatra da je razlog tome činjenica da Đoković dolazi iz Srbije koja ima “drugačije” poglede na rusku invaziju na Ukrajinu i da Đoković zbog toga nema previše prostora za manevar.

“Sa Đokovićem sam dosta razgovarao, ali morate uzeti u obzir da dolazi iz Srbije i da izražava stav koji neće ugroziti njegov status u toj zemlji. Jedini koji je iskreno apolitičan i ko zna kako da se ponaša u takvim trenucima je Roger Federer”, objasnio je Stakhovsky za ukrajinske medije i dodao:

“Federer je neutralan, ne odgovara na takva pitanja, iako je skupio mnogo novca, vodio je ukrajinsku djecu u švicarske kampove i uradio dovoljno. No, Đoković želi da bude voljen u Srbiji, da tako kažem, te ne može reći nešto što je u suprotnosti sa stavovima vlasti i većine Srba”, objasnio je Stakhovsky.

Inače, Stakhovsky je u svoje vrijeme bio 31. teniser svijeta, a najpoznatiji je postao nakon poraza koji je nanio Rogeru Federeru na Wimbledonu 2013. godine. 

Nakon početka ruske agresije Stakhokvsy se odmah pridružio vojsci Ukrajine i stao u odbranu svoje zemlje. 

Podijeli ovaj članak