SKANDAL POTRESA BIJELI SPORT: Jedna od najboljih teniserki svijeta pala na doping testu

2 min. čitanja

Deveta igračica na WTA listi je tokom uzorka uzetog na US Openu bila pozitivna na zabranjenu supstancu Roxadustat. 

Rumunka je nastup na US Openu završila u prvom kolu porazom od Darie Snigur, nakon čega je podvrgnuta manjoj operaciji usljed koje je propustila naredni dio sezone. 

Nakon što je objavljeno da je pozitivna na doping testu, Simona se oglasila putem društvenih mreža i istakla da je šokirana te da će se boriti da dokaže kako nije s namjerom koristila ovu supstancu.

“Danas počinje najteži meč u mom životu: borba za istinu. Obaviještena sam da sam testirana pozitivno na supstancu pod nazivom Roxadustat koja se u veoma malim količinama našla u mom organizmu, a vijest o tome predstavlja najveći šok koji sam doživjela u životu.

Tokom cijele moje karijere, ideja o varanju mi nikada nije prošla kroz misli, jer je u potpunosti protivna svim vrijednostima kojim sam naučena. Zbog cjelokupne situacije osjećam se potpuno zbunjeno i izdano.

Borit ću se do kraja da dokažem da nikada nisam svjesno uzela neku zabranjenu supstancu i vjerujem da će, prije ili kasnije, istina izaći na vidjelo.

Više nije stvar u titulama i novcima, već o časti i ljubavnoj priči koju sam razvila sa teniskom igrom u proteklih 25 godina”, istakla je Simona Halep, inače dvostruka osvajačica Grand slam turnira.

Podijeli ovaj članak