Sjećate li se čuvenog filma ‘Goal‘? Glavni glumac je proživio pakao s drogom, pogledajte kako danas izgleda

2 min. čitanja

Film prati mladića Santiaga Muneza koji iz Meksika dolazi u Newcastle i svoju fudbalsku karijeru podiže na veći nivo, istovremeno živeći svoj san. 

Čovjek koji je glumio Santiaga Muneza bio je Meksikanac Kuno Becker koji je u vrijeme snimanja filma imao 27 godina. 

Becker je sada 44-godišnjak i iza sebe ima nekoliko izuzetno teških godina u kojima se borio sa depresijom i bio na ivici samoubistva.

Zbog toga se odlučio oglasiti na društvenim mrežama i progovoriti o svojoj borbi.

“Kad sam došao u 38. godinu postao sam depresivan. Bio sam u jako destruktivnoj vezi koja me je poslala u brutalnu depresiju i onda sam donio odluku da se želim drogirati, a moj izbor droge bio je kokain”, rekao je Becker.

U proteklih nekoliko godina Becker je na pojedinim TV gostovanjima pričao čudne stvari, a sada ističe da su alkohol i droga glavni razlozi za to.

“Kokain i alkohol su razlog zašto ste me vidjeli da nekad u intervjuima govorim gluposti. U jednom intervjuu na Telemundu sam se pijan i nadrogiran osramotio pred cijelom državom”, priznao je Becker koji ističe i da je bio na ivici samoubistva.

“Vidio sam svog djeda unutar mentalnog stresa i rekao mi je ‘idi ili ostani‘. Uzeo sam pištolj, stavio si ga u usta i htio napraviti najkukavičkiji mogući čin – samoubistvo zbog ovisnosti i depresije. Dotakao sam dno”, kazao je Becker.

Srećom, predomislio se i otišao na liječenje, a nakon više od godinu dana sastavio je popis svih ljudi kojima je nanio ličnu i profesionalnu bol te im se izvinio.

Nakon 5 godina u kojima nije glumio, Becker se ponovo vratio poslu koji ga je proslavio, a na fotografiji ispod pogledajte kako sada izgleda.

Podijeli ovaj članak