Sebastien Frey: Inter je prvi kandidat za Scudetto, a Džeko će biti glavni igrač Nerazzurra u tom pohodu

2 min. čitanja

Nekadašnji golman Intera, Sebastien Frey, vjeruje da je Inter glavni kandidat za Scudetto i da će Edin Džeko biti glavni igrač u njihovom pohodu ka tituli. 

Džeko neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a Frey smatra da će to biti glavna snaga Nerazzurra u nastavku sezone. 

– Nakon lošeg starta, Inter je ponovo u pohodu ka tituli prvaka Italije i Ligi prvaka. Dvije utakmice protiv Barcelone su pomogle ekipi da se ujedini i da shvati koliko su jaki, rekao je Frey i dodao:

–  Inter ima dodatno oružje u Edinu Džeki jer on neće igrati na Svjetskom prvenstvu što je takmičenje koje može donijeti nove povrede svim ekipama. Džeko tamo ne igra, pa zbog toga može biti ključni igrač u pohodu Nerazzurra ka tituli prvaka Italije pogotovo u drugom dijelu sezone. Pokazao je koliko je kvalitetan protiv Fiorentine. 

Frey je bio član Intera od 1999. do 2003. godine, a za to vrijeme je zabilježio 47 nastupa za Nerazzurre prije nego li je otišao u Parmu u julu 2003. godine za 21 milion eura. 

Pored Parme i Intera, u Italiji je nastupao i za Fiorentinu, te Veronu i Genou, a karijeru je započeo u turskom Bursasporu. Karijeru je počeo u Cannesu. 

Podijeli ovaj članak