Roberto Krstić u junu nije mogao polagati za plavi pojas zbog pljuskavica, a ono što mu je trener rekao sada izaziva posebnu bol

3 min. čitanja

Teška saobraćajna nesreća rezultirala je gubitkom četiri života, od čega tri člana porodice Krstić. 

Otac Boris, majka Marijana i njihov 9-godišnji Robert poginuli su u užasnoj nesreći, dok se trogodišnjoj djevojčici iz ove porodice doktori i dalje bore za život. 

Roberto Krstić je bio član Karate kluba Zrinjski, a mostarski klub je odlučio da se emotivnom porukom oprosti od malenog dječaka.

Jedan detalj poruke posebno je pogodio mnoge, a u njemu se navodi kako Roberto nije mogao u junu ove godine polagati za plavi pojas jer je obolio od pljuskavica, te da mu je trener rekao da će na jesen imati priliku da to uradi.

Priliku koju nažalost nikad neće dočekati.

“Danas nam se dogodila velika tragedija. Dugogodišnji član naše karate obitelji Roberto Krstić sa svojim roditeljima Borisom i Marijanom doživio je prometnu nesreću i od posljedica nesreće su preminuli.

Dragi Roberto tvoj zarazni osmijeh i zaigranost koja te je krasila svaki trening ostati će zauvijek u našim srcima. Posebno si više od sve djece gajio ljubav prema grbu karate kluba Zrinjski i uvijek nosio klupska obilježja sa ponosom. Kad nisi bio u bojama karate kluba Zrinjski, nosio si dres omiljenog Hajduka. Nikada nisi propuštao treninge iako si stanovao dalje od svih prijatelja sa kojima si dijelio dvoranu.

Iako si bio na početku svog karate života već si sakupio brojna odličja na raznim turnirima i pokazao svoju upornost i želju za pobjedom. Pobjede i poraze si primao sa osmijjehom kako i priliči jednom posebnom i veselom dječaku i pravom karatašu. Pljuskavice su te spriječile da u junu položiš za plavi pojas, a trener ti je poručio da ima vremena za polaganje kada se vratimo na jesen treninzima.

Zajedničkog vremena na ovom svijetu više nemamo, ali postoji vječnost gdje ćemo se jednoga dana sresti i nastaviti gdje smo stali. A ti do tada čuvaj nas i pazi sa nekog boljeg mjesta.

Uvijek ćeš biti u našim srcima i ti i tvoji roditelji, nećemo dopustiti da izblijedi uspomena na vas”, navodi se u objavi mostarskog kluba. 

Podijeli ovaj članak