Rezervisti Zrinjskog blistali u Ugljeviku: Plemići ubjedljivom igrom i pobjedom do osmine finala Kupa BiH

2 min. čitanja

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog su se plasirali u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine i to zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi protiv Zvijezde 09 rezultatom 4:0. 

Prvi su zaprijetili fudbaleri Zrinjskog u 17. minuti kada je Memija uposlio Malekinušića čiji udarac na gol liniji zaustavlja Milošević da bi tri minute kasnije Zubairu uposlio Gazzettu koji je ubacio u sredinu, a Janjić zamalo savladao svog golmana. Igrala se 23. minuta kada je Senićev udarac Abdulahović izbacio u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po domaće. 

Plemići su u vodstvo stigli u 38. minuti utakmice. Nakon ubačaja iz kornera sa desne strane, Magdić je prebacio loptu do Juranovića kome nije bilo teško smjestiti je u nebranjeni dio mreže golmana domaćeg sastava čime je postavljen rezultat prvog dijela. Gosti su na startu drugog dijela sa dva brza pogotka riješili pitanje pobjednika i plasmana u osminu finala Kupa naše zemlje. 

Prvo je u 47. minuti pogodio Irfan Hadžić praktički u prvom kontaktu sa loptom da bi četiri minute kasnije mrežu Abdulahovića zatresao i Senić i to nakon asistencije Juranovića. Nedugo poslije u strijelce se upisao i Zubairu koji je lijepim udarcem matirao golmana domaćeg tima i tako ‘‘potopio‘‘ domaći sastav. Do kraja je Zrinjski rutinski sačuvao stečenu prednost i došao do plasmana u osminu finala Kupa BiH. 

Stadion: Gradski stadion u Ugljeviku. Gledatelja: 400. Sudija: Gedžić Darko (Brčko).: Strijelci: 0:1 – Juranović (38), 0:2 – Hadžić (47), 0:3 – Senić (51), 0:4 – Zubairu (64).   

Zvijezda 09: Abdulahović, Janković, Janjić, Resić (55. Bokić), Matić (55. Agostu), Mujagić, Dujković, Milošević (46. Živanović), Zočević (71. Dobrilović), Vidović (55. Kojić), V. Tešić. Trener: Srđan Šušić.

Zrinjski: Topić, Zlomislić, Zubairu, Sabljić (46. Hadžić), Malekinušić (58. Drljo), Marandici (65. Brekalo), Gazzetta (71. Ilinković), Memija, Magdić, Juranović (58. Mandić), Senić. Trener: Sergej Jakirović. 

Podijeli ovaj članak