Radovi na pomoćnom terenu stadiona Grbavica teku planiranom dinamikom

1 min. čitanja

Radovi na sanaciji pomoćnog fudbalskog stadiona sa vještačkom travom na Grbavici pored Sportske dvorane “Goran Čengić” odvijaju se planiranom dinamikom. 

Nakon što je izvršeno uklanjanje i čišćenje dijela postojeće betonske konstrukcije tribine na sjevernoj strani terena, demontaža postojećih golova, uklanjanje postojeće vještačke trave, podnog betona i ivičnjaka, ugrađeni su novi betonski ivičnjaci i kanalice za odvodnju, a trenutno su u toku radovi na razastiranju tamponskih slojeva sa potrebnim nabijanjem i laboratorijskim ispitivanjem.

Uskoro se očekuje postavljanje nove vještačke trave sa elastičnim slojem, dimenzija terena 61m x 90m, dok je na kraju predviđena i zamjena golova.

Navedeni projekat sufinansira Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa izdvojenih 150.000 KM, Općina Novo Sarajevo sa oko 284.000 KM, te Vlada Federacije BiH sa 250.000 KM.

Ukupna vrijednost radova je oko 684.000 KM. 

Na ovom sportskom terenu godišnje se odigra oko 300 utakmica, a koristi ga oko 24 hiljade mladih naraštaja, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Podijeli ovaj članak