Poruka Razije Mujanović koju svaki Bosanac i Hercegovac mora pročitati: Žao mi je ako smo…

1 min. čitanja

Razija Mujanović se oglasila na svojoj zvaničnoj stranici i oduševila svojom porukom nakon tri poraza naše ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu.

Njezinu poruku prenosimo u cijelosti.

Tri poraza, svaki podjednako bolan. Nema opravdanja, bez obzira na sve okolnosti oko odlaska na Svjetsko prvenstvo, kadra i još nekih stvari koje ćemo iskomunicirati kada dođe vrijeme. Naše neiskustvo je došlo do izražaja, očigledno nismo još spremni za ovako velik korak. Nadam se da će ove djevojke imati priliku ponovo da igraju na velikom takmičenju i skupe to neophodno iskustvo, da rastu uz našu Jonquel Jones i u budućnosti se pokažu u drugom svjetlu. 

Ponosno smo svaki putu stajali zagrljeni i gledali zastavu naše Domovine. Hvala svima koji zbog nas niste spavali i koji ste nam podrška. Žao mi je ako smo iznevjerili vaša očekivanja, ali i porazi su lekcije i moramo ih pretrpiti  i nastaviti dalje. 

Idemo odigrati još dvije utakmice, probati upisati historijsku pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Kada se vratimo kući, napravit ćemo analizu i poboljšati stvari koje nisu valjale.

Volim te Bosno i Hercegovino“, napisala je Mujanović.

Podijeli ovaj članak