POLUVRIJEME! Zmajice odlično krenule, pa stale, Južna Koreja vodi na poluvremenu

3 min. čitanja

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi na poluvremenu od Južne Koreje 45:37.

Bosna i Hercegovina je fantasitčno ušla u meč trećeg kola, te je povela za dvije minute sa 9:0.

Tada je proigrala i Južna Koreja, krenula ih je trojka i brzo vraćaju seriju, te sa 12:3 dolaze do 12:12. Nikolina Knežević poenima vraća prednost našoj reprezentaciji, ali previše smo grešaka pravili u prvoj četvrtini, Korejke kreću da istrčavaju kontre i vrlo lako nam odlaze na 25:17. Trojkom Nikoline Elez dolazimo do 25:20 i sa tim poenima se odlazi na prvu obaveznu pauzu.

Na startu druge četvrtine koliko-toliko uspjevamo da nađemo neku igru, poeni Miljane Džombete, pa još jedna trojka Nikoline Elez, ali Južna Koreja se nije dala. Dobro su prostudirali našu igru, opteretili Jonquel Jones koja je bila izuzetno nervozna u ovom meču, te je već na startu 2/4 imala tri lične greške, ali je ostala u igri i održavali su svoju stečenu prednost, te uspjevali i da odu na maksimalnih +9, 34:25 i 36:27. Trojkom iz kornera Anđele Delić dolazimo na 36:30, potom imamo i kontru da dodatno smanjimo prednost, ali jeftino prodajemo loptu, koju na svu sreću u poene ne pretvaraju Korejke.

Poslije jednog praznog hoda obje reprezentacije i dosta promašenih napada, Milica Deura je sa linije slobodnih bacanja polovičnai smanjuje na -5, 36:31, da bi onda i Jonquel Jones smanjila na 36:33. Nisu odustajala Korejke od svoje namjere da šutem za tri poena žive, Leesul Kang je digla i svoju devetu trojku za poluvrijeme, te je ubacila za prekid serije naše reprezentacije od 6:0. 

Matea Tavić na drugoj strani maši oba bacanja, te Korejke opet kao dlanom o dlan dolaze do +8, 41:33. Prvim poenima Dragane Domuzin prekidamo mini seriju protivnica, ali nova trojka nevjerovatne Kang opet diže Korejke. Na kraju, 45:37 na poluvremenu, dosta grešaka u našoj igri, promašenih zicera i slobodnih bacanja, dok je Južna Koreja odlično trčala kontre i ispogađala trojke.

Najefikasnija u našem timu na poluvremenu je Jonquel Jones sa devet poena. Uz to je dodala pet skokova, asistenciju, ali i čak pet izgubljenih lopti i tri lične greške. Nikolina Elez je ubacila osam poena uz tri skoka. Kod Južne Koreje, Leesul Kang je ubacila čak 22 poena, četiri trojke od toga. 

 

 

Podijeli ovaj članak