Ole Gunnar Solskjaer vraća se u Premiership?

1 min. čitanja

Wolverhampton Wanderers je smijenio trenera Brunu Lagea nakon lošeg otvorenja sezone. Ekipa je osvojila samo šest bodova u osam kola Premiershipa i trenutno je na 18. mjestu, sa samo tri postignuta gola.

Iako se očekivalo da će Portugalac dobiti još više vremena da popravi stvari jer je njegov tim igrao dobro, ali nije ostvarivao pozitivne rezultate. Ipak, presudio mu je subotnji poraz od West Hama rezultatom 2:0, nakon čega su se u klubu odlučili na promjene.

Tri su kandidata za njegovog nasljednika na čelu Wolvesa. Bo Svennson iz Mainza figurira kao izuzetno realna opcija, no problem je da li će htjeti napustiti Mainz. Nešto realnija opcija je Sevillin trener Julen Lopetegui, koji se nalazi na rubu otkaza nakon poraza od Atletico Madrida, no Wolves ga neće dovesti ako ga Sevilla zaista ne smijeni.

Jedna od opcija je Ole Gunnar Solskjaer, koji je bez posla otkad je napustio Manchester United prije nešto manje od godinu dana. Njegov dolazak bio bi prilično iznenađenje, ali norveški trener ne bi imao ništa protiv povratka na klupu nekog tima, naročito u Engleskoj.

 

Podijeli ovaj članak