Objavljeno šta je Messi tražio da ostane u Barceloni

1 min. čitanja

Mundo Deportivo je objavio niz mailova između oca Lea Messija, Jorgea, bivšeg predsjednika Barcelone Josepha Marije Bartomeua i nekadašnjeg izvršnog direktora kluba Oscara Graua. Radi se o mailovima iz 2020. godine kada se pregovaralo o novom Messijevom ugovoru. Na kraju je Messi ostao bez novog ugovora i 2021. otišao iz Barcelone u PSG.

Messi je tada tražio trogodišnji ugovor s mogućnošću jednostranog produženja, pristao je na smanjenje fiksne plate 20 posto u sezoni 2020/2021, ali bi mu se plata povećala po deset posto u naredne dvije sezone uz godišnju kamatu od tri posto. Tražio je i bonus od deset miliona eura samo za potpis ugovora.

U mailovima se vidi i da Messi traži isplatu nenamirenih bonusa za vjernost s kamatama, ložu na stadionu za svoju obitelj i porodicu Luisa Suareza, privatni božićni let za cijelu porodicu u Argentinu, povećanje primanja u slučaju povećanja poreza, te da klub isplati provizije koje duguje Rodrigu Messiju, Leovom bratu.

Messi je tražio i da klub obnovi ugovor Pepeu Costi, privatnom treneru i najboljem prijatelju argentinskog fudbalera. Nakon što je Messi otišao u PSG, Barcelonu je napustio i Costa te se i on preselio u Pariz.

Podijeli ovaj članak