Mlada reprezentacija BiH slavila pobjedu u gostima kod Slovenije

2 min. čitanja

Nakon teškog poraza od Švicarske rezultatom 3:0, Bosna i Hercegovina je danas odigrala drugi prijateljski susret pod vodstvom selektora Igora Jankovića. Meč u Kranju protiv domaće reprezentacije Slovenije okončan je rezultatom 3:2 za naš nacionalni tim.

Naš mladi tim otvorio je dobro današnje gostovanje Sloveniji, te je već u sedmoj minuti poveo fenomenalnim pogotkom ponajboljeg igrača Ivana Bašića iz slobodnog udarca, koji je samo još jednom potvrdio svoje vrhunske kvalitete. Uslovi za igru su bili teški, pa nije bilo iznenađujuće da nijedan tim ne može pokazati previše, ali Slovenija je bila nešto bolja u polju i češće je prijetila našem golu.

No, sve što Slovenci nisu uspjeli iskoristiti, naši fudbaleri su kaznili u 31. minuti, kada je Tarik Muharemović matirao golmana Slovenije za 2:0 i tada je naš tim imao uvjerljivo vodstvo. Slovenci su krenuli još agresivnije ka našem golu, a to im se isplatilo u finišu prvog dijela, kada je debitant za Sloveniju Tio Cipot savladao golmana Mihajla Dabića. 

Naš tim se komforno branio u drugom dijelu susreta, a iz solidnog napada u 73. minuti stigao je i do trećeg pogotka. Admir Bristrić je lijepo kaznio naivnost slovenske odbrane i matirao protivničkog golmana za 3:1, pa smo ponovo imali dva pogotka prednosti.

Nije međutim dugo trajala radost našeg tima. Mustafa Šukilović neoprezno u jednom duelu startuje laktom na protivničkog igrača i dobija žuti, odnosno crveni karton. Rezultujući slobodan udarac donio je ubačaj pred gol Muhameda Šahinovića, a pred golom se najbolje snašao Tio Cipot, koji pogađa za 3:2.

Slovenci su bili bolji u finišu i imali su igrača više, ali do kraja meča naš tim je izdržao i slavio pobjedu.

Podijeli ovaj članak