Milwaukee u uzbudljivoj završnici savladao 76erse, gradski derbi otišao Clippersima

2 min. čitanja

Milwaukee Bucksi su gostovali u Philadelphiji kod 76ersa i slavili pobjedu 90:88. Bila je ovo jedna tvrda i uzbudljiva košarkaška predstava, a na kraju trojka Wesa Matthewsa, koji i nije bio previđe viđen na parketu tokom večer, 24 sekunde do kraja presuđuje. Istina, imala je Philadelphija napad za pobjedu, nije ga realizovala, a Lopez sa penala i jednim pogođenim, uz drugo promašeno potvrđuje pobjedu.

Najefikasniji na utakmici bio je James Harden sa 31 poenom, devet asistencija i osam skokova. Bio je u svom modu, ali su ostali kaskali, Embiid je stao na 15 poena i 12 skokova, a 15 je ubacio i Maxey. Kod Milwaukeeja, Giannis Antetokoumpo je ubacio 21 poen uz 13 skokova i osam asistencija, Brook Lopez je dodao 17, Allen 12, a double-double je upisao i Bobby Portis 11 poena i 10 skokova.

Los Angeles Clippersi su u prvom derbiju Los Angelesa u sezoni savladali Lakerse 103:97. Odigrali su Lakersi jako loše na otvaranju susreta i odmah su Clippersi otišli na dvocifrenu prednost. Ipak, uspjeli su Lakersi da se vrate, mada su nominalni gosti veći tok meča imali prednost, te čak i povedu sredinom 4/4, ali je to bilo kratkog daha.

Lonnie Walker je bio najefikasniji na utakmici sa 26 poena, a pratili su ga Anthony Davis sa 25 i LeBron James sa 20 poena i 10 skokova. Kod Clippersa, zanimljivo, najbolji je bio Paul George sa 15 poena i 10 skokoa, dok je John Wall ubacio 15 uz četiri skoka i tri asistencije. Dobro su rasporedili Clippersi poene, pa su po 14 ubacili Kawhi Leonard, Marcus Morris i Ivica Zubac, koji je dodao čak 17 skokova.

Podijeli ovaj članak