Milanov pogodak predmet brojnih kontroverzi: Je li gol Rebića trebao biti poništen?

1 min. čitanja

Pogodak Ante Rebića u pobjedi Milana protiv Empolija rezultatom 3:1 izazvao je mnogo kontroverzi u Italiji budući da je Sandro Tonali izveo aut deset metara dalje nego gdje je lopta izašla izvan granica igrališta.

Rossoneri su zabilježili bitan trijumf uprkos povredama ključnih igrača poput Mike Maignana i Thea Hernandeza, a mrežu gostiju je ‘‘otvorio‘‘ hrvatski reprezentativac u drugom dijelu.

Ipak, njegov gol je predmet brojnih kontroverzi u Italiji budući da je Sandro Tonali izveo aut deset metara dalje nego na mjestu gdje je lopta napustila granice igrlaišta.

Milanov trener Stefano Pioli je predao loptu italijanskom veznjaku koji je brzo vratio u igru, pronašao je Leaa koji je kasnije uposlio Rebića, a Hrvat je pogodio za vodstvo Rossonera. 

 

Empolijev trener Paolo Zanetti i Stefano Pioli su se svađali kod aut linije poslije gola Ante Rebića, no VAR nije mogao intervenisati.

– Nisam zaista gledao gdje je lopta izašla, obično sudija zaustavi igru ukoliko se desi nešto loše. Gol je došao iz ove akcije, bila je to prava stvar u pravom momentu, rekao je Tonali za DAZN. 

Podijeli ovaj članak