Legende se posvađale zbog Cristiana Ronalda: Znam da te je molio…

3 min. čitanja

Nakon što je Cristiano Ronaldo proveo svih 90 minuta na klupi za rezervne igrače u derbiju Manchester Uniteda i Manchester Cityja, trener Crvenih đavola, Erik ten Hag, poručio je kako Portugalca nije uvodio u igru iz poštovanja prema njemu i njegovoj velikoj karijeri.

Nakon meča na Etihadu i poraza Uniteda od Cityja, Roy Keane je kritikovao Crvene đavole zbog onoga što su uradili Ronaldu, a potom su se pojavile informacije o tome da je klub sa Old Trafforda spreman da pusti iskusnog napadača da napusti ekipu u narednom prelaznom roku. 

Međutim, sada su se zbog Ronalda na Twitteru posvađali Rio Ferdinand i Jamie Carragher.

Ferdinand, koji je igrao za Manchester United, javno je stao u odbranu Ronalda, te je svoje gostovanje u jednom podcastu iskoristio ne samo da kaže šta misli o Portugalcu, već i da nakon toga isprovocira Carraghera.

Ne možeš da dozvoliš da ti najbolji strijelac od 24-25 golova po sezoni sjedi na klupi. Žao mi je. Ljudi stalno pričaju o tome. Čuo sam Keanea šta je pričao i u potpunosti se slažem. Zašto smo toliko zabrinuti onim što igrači ne rade na terenu? U čemu je on dobar? Najteža stvar u fudbalu je da se postigne gol. A ovaj momak to radi možda čak i najbolje od svih, poručio je Ferdinand, uz poruku na Twitteru.

Jamie, jesi još ljut što ti nije pružio ruku na Old Traffordu?, podsjetivši legendu Liverpoola na situaciju pred meč između Crvenih đavola i Redsa.

Nekadašnjem fudbaleru Manchester Uniteda nije ostao dužan ni Carragher, pa mu je poručio kako on zna kako stvari funkcionišu.

Ne, oduševljen sam što je to postalo viralno. Znam kako ove stvari funkcionišu. On je tvoj drugar i ti i Patrice Evra i ostali ste u grupi na WhatsAppu. Znam te je molio da staneš u njegovu odbranu. Nemoj da budeš njegov navijač, ti si Rio Ferdinand  j****e, napisao je Carragher u odgovoru na svom Twitter profilu.

Ova njihova rasprava je postala viralna na Twitteru, a brojni fanovi se još uvijek nisu odlučili na čiju stranu će stati. 

Podijeli ovaj članak