Javier Mendez tvrdi: Islam Makhachev je jedini koji je pobijeđivao Khabiba Nurmagomedova tokom sparinga

2 min. čitanja

Nurmagomedov je otišao u penziju kao neporažen borac, a ljubitelje UFC-a najviše je fascinirala dominacija kojom je rješavao svoje protivnike. 

Karijeru je završio sa skorom 29:0 te takav definitivno spada među red najboljih UFC boraca svih vremena, no prema riječima njegovog glavnog trenera Javiera Mendeza, Islam Makhachev može biti bolji. 

Mendez je rekao kako je Makhachev jedini borac koji je uspio pobijeđivati Khabiba u sparingu. Iako to nije uradio kroz cijelu sparing sesiju, uspijevao mu je uzimati runde.

“Sve kroz historiju, još od 2012. godine Khabib je pred mojim očima odradio mnogo sparinga. Ne postoji borac koji je uspio protiv njega uzeti i jednu rundu. Nikad ga niko nije pobijedio ni na sparingu, niti jedan jedini sparing. Osim jednog čovjeka. Islama Makhacheva”, rekao je Mendez za Submission Radio i dodao:

“On je jedini čovjek koji je pobjeđivao Khabiba. Nikad nije pobijedio cijelu sesiju, ali uzimao mu je runde. Ja to nikad nisam vidio. Tako da kada Khabib govori o svome nasljedniku, ne izmišlja samo kako bi mu ljudi povjerovali. I on i ja znamo koliko je Islam dobar. Zato s tolikom sigurnošću to sve govorim”, poručuje Mendez. 

Podsjetimo, Mendez je jučer izjavio kako smatra da je Islam Makhachev najbolji borac u historiji lake kategorije, a da li zaista tako misli ili to samo govori kako bi podigao hype svog borca, procijenite sami.

Podijeli ovaj članak